Modna dizajnerica, glumica, spisateljica i nekadašnji model Gloria Vanderbilt, preminula je u 96. godini od karcinoma želuca. Tužnu vijest o njezinoj smrti objavio je njezin sin CNN-ov voditelj Anderson Cooper i otkrio kako je preminula mirno, kod kuće.

'Bila je spremna. Spremna za odlazak. Umrla je na način kakav je željela. Bila je okružena ljepotom i najbližim prijateljima. Kakav nevjerojatan život, nevjerojatna majka i fantastična žena', rekao je njezin sin i dodao kako joj je posljednjih tjedana neprestano govorio da je voli.

'Ona bi mi uvijek odgovorila: 'Volim i ja tebe. Znaš to'. I bila je u pravu. Znao sam to od trenutka kad sam se rodio i znat ću to do kraja svog života', zaključio je emocijama preplavljen Anderson.

Tijekom života, Gloria je bila u vezi s brojnim poznatim muškarcima, među kojima su Marlon Brando, Frank Sinatra, Howard Hughes, i Roald Dahl. Karijeru je započela kao kazališna glumica i manekenka. Kasnije se okrenula poslu modne dizajnerice, u čemu je bila jako uspješna, a posebno popularne bile su traperice s njenim potpisom. Poznata je i linija parfema koja nosi njeno ime.