Glumica Georgia Engel preminula je u petak u 70. godini u Princetonu u New Jerseyju, rekao je njezin prijatelj i suradnik John Quilty, prenosi Huffpost.com. Uzrok smrti je još uvijek nepoznat. Naime, glumica je bila kršćanski znanstvenik i nije posjećivala liječnike. 'Znam da će svijet postati tužan. Dirnula je toliko ljudi', rekla je njezina agentica Jacqueline Stander.

Inače, glumica se proslavila ulogom Georgette Baxter u hit seriji sedamdesetih, 'The Mary Tyler Moore Show', a tijekom bogate glumačke karijere u pet navrata bila je nominirana za nagradu Emmy, dva puta za ulogu Georgette Baxter i tri puta za ulogu Pat MacDougall u seriji 'Svi vole Raymonda'.

Posljednju ulogu je odigrala prošle godine u Netflixovoj seriji 'One Day at a Time'. Također je bila jedan od simbola 'Broadwaya' i filmske industrije s istočne obale SAD-a. Georgia je ostavila neizbrisiv trag glumeći i u nekoliko filmova, ali su ipak serije 'Hot in Cleveland', 'Passion', 'Two and a Half Men' i 'The Betty White Show' bile njeni glavni aduti.