Američka glumica Peggy Lipton preminula je u 72. godini, javlja LA Times. Zvijezda serija 'Twin Peaks' i 'The Mod Squad' te filmova 'Poštar' i 'Ludi provod u Rimu', umrla od raka, a to su u pripćenju za javnost potvrdile njezine kćeri.

'Preminula je mirno imajući svoje kćeri i nečakinje pored sebe. Jako smo zahvalni za svaki trenutak proveden s njom. Nemoguće je osjećaje pretočiti u riječi, ali sa sigurnošću možemo reći da Peggy bila svjetionik nade, kako u svijetu, tako i izvan njega. Uvijek će biti dio nas', rekle su.

Peggy je dugo bila u braku s legendarnim glazbenikom Quincyjem Jonesom za kojeg se udala 1974. godine. Tada je svoju karijeru stavila u mirovanje kako bi se posvetila majčinstvu, a bila je majka dviju kćeri, Kadide i Rashide.

Rashida Jones također se bavi glumom, a publika je najbolje poznaje po ulogama u serijama 'U uredu' i 'Parkovi i rekreacija' te filmu 'Društvena mreža'. Peggyna druga kći Kadida, navodno je bila zaručena za repera Tupaca u vrijeme njegove smrti te ga opisuje kao ljubav svog života.