Iznenada je danas ujutro preminuo Robert Budak. Zagrebački 26-godišnji glumac kojem je Zagrebačko kazalište mladih bio drugi dom, bio je poznat i po brojnim ulogama u popularnim predstavama kao što su 'Taksimetar', 'Romeo i Giulietta', 'Mala kavana' i brojne druge. 

Osim u predstavama, glumio je i u filmovima 'S one strane', 'Escape', 'Zagreb Cappuccino' i brojnim drugima. Prošle je godine nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame. Robert je  igrao ulogu u novoj, aktualnoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih u redateljskoj palici Renea Medvešeka 'Huddersfield', čija je večerašnja izvedba otkazana. 

'Ova fotografija je iz 2014. kada smo skupa glumili na klasi na ADU. Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM-u kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan 'ujače'. Previše prerano. Ujače lijepo putuj', napisala je slomljena mlada redateljica Arija Rizvić. 

'Sretan ti put dragi Robi' oprostila se s kolegom glumica Tihana Lazović. 

'Upravo sam saznao da je jedan od mojih srednjoškolskih kolega i jedan od najtalentiranijih glumaca koje sam upoznao preminuo danas ujutro. Robi, bio si stvarno jedinstven lik i bilo mi je zadovoljstvo biti s tobom u 'Phantom of the opera' prije devet godina. 27 godina. RIP' napisao je pjevač Dino Jelusić posljednje riječi svom prijatelju i kolegi. 

'Dragi Robi, nestvarno' napisala je Jelena Perčin uz fotografiju glumca iz njegove uloge 'Romeo i Giulietta'

Mlada beogradska glumica Hana Selimović svoju je tugu također izrazila emotivnim riječima: 'Danas sam saznala da je otišao jedan mladi čovjek. Nisam ga dobro poznavala, pružili smo si ruke na jednoj od proba predstave u kojoj je igrao. Djelovao je srčano, zdravo, srdačno i radoznalo. Baš sam bila sretna što sam u ovim usranim prilikama koje nas odgajaju upoznala takvog mladog čovjeka. Želim mu bolje vrijeme negdje drugdje, gdje se mladost, srce i dobrota vrednuju. A mi, pažljivije živimo ovaj život. Pažljivije. Robart Budak.'

Robert Budak rođen je 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u rujnu 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine. Uz filmove Zagreb Cappuccino (2014.) Vanje Sviličić i S one strane (2016.) Zrinka Ogreste, nastupao je i na Dubrovačkim ljetnim igrama (2014., 2015.). Manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je sudjelovao u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija.

Akademske godine 2016./2017. postao je stipendist Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM). Akademiju završava u rujnu 2017. a u listopadu 2017. postaje član ansambla ZKM-a. Nastupa u predstavama Sherlock Holmes, Alisa u zemlji čudesa, Tit Andronik, Zdrav i čisti dom u ZKM-u, Taksimetar u Teatru Exit.