Kako prenose na službenoj Facebook stranici zagrebačkog radija Yammat, preminuo je Alen Balen, vlasnik i direktor Yammat FM-a u 47. godini života. Umro je iznenada u Rovinju. Balen je bio na Danima komunikacija u Rovinju, srušio se ispred hotela gdje su ga oživljavali 40 minuta, ali na žalost neuspješno. 

'Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš prijatelj i suosnivač Yammat FM-a – Alen Balen. Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija. Hvala ti, prijatelju', stoji u objavi na Facebook stranici Yammat FM-a. 

U svijet radijskih medija ušao je kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Bacio se u glasovne sinkronizacije radijskih i televizijskih reklama. Kasnije je pokazao kako će voiceoverski posao biti nešto što će ga pratiti kroz život. Nije volio kada su ga zvali The Voice, no pomirio se s činjenicom da se to nikada neće promjeniti.

Paralelno s Radijem 1/101 počinje „vrtiti“ ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Klub ubrzo pokreće vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbirisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. U Aquariusu kao producent/nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore. Od live albuma grupe Cubismo sa Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx.