Dubravko Vorih, legendarni basist Prljavog kazališta, preminuo je jutros u Zagrebu u 59. godini, nakon kratke i teške bolesti, piše Jutarnji list. Dubravko je bio jedan od najboljih hrvatskih basista, a deset godina je svirao s Prljavim kazalištem. Ipak, bolest je bila jača od njega.

Naime, težak karcinom otkriven mu je prošlog proljeća, dok je band bio na australskoj i američkoj turneji. Po povratku u Zagreb Prljavo kazalište pripremilo je spektakularni nastup pred oko 25 tisuća ljudi na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj, a to je ujedno bio i Dubravkov posljednji nastup. Već idućeg dana otišao u bolnicu na operaciju.

Kao njegova zamjena, u band je stigao Marko Karačić, a na poziciju basista ga je izabrao sam Dubravko.

Inače, Dubravko Vorih bio je jedno od najznačajnijih imena hrvatske jazz scene, surađujući s brojnim bandovima i izvođačima. Karijeru je počeo u grupi pro Futura 1976.godine, a nastavio je svirati s nizom sjajnih hrvatskih i svjetskih glazbenika. Svirao je i s legendarnim Stanleyem Clarkeom u Zagrebu. Krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća prozvali su ga ‘zagrebački Jaco’ referirajući se na Jaca Pastoriusa, po mnogima najboljega bas gitarista svih vremena.