Srpski glumac Miodrag Radovanović Mrgud, najpoznatiji kao Šicer iz serije 'Salaš u Malom Ritu', preminuo je u Beogradu u 90. godini, poslije kraće bolesti, danas su objavili iz Udruženja dramskih umjetnosti Srbije. 

Iza glumca je 154 uloga od kojih su najznačajnije one u filmu 'Balkan Expres' i u seriji "Vratitće se rode', no svima je ostao u sjećanju po ulozi šefa policije Šicera i njegove čuvene:"Došao sam da saznam ko je zapalio žito". 

Tijekom života osvojio je brojne nagrade i priznanja od kojih se najistaknutije: nagrada „Srebrna Arena“ za ulogu Georg Šicer u seriji Salaš u Malom Ritu, Filmski festival u Puli 1976, „Orden zasluga za narod sa zlatnim vencem“,  nagrada „Ardalion“ za tri epizodne uloge u Mletačkom trgovcu.

Srpski glumac Miodrag Radovanović Mrgud, rođen je u Čačku 20. kolovoza 1929., a studentske dane je proveo u Beogradu gdje je studirao slavistiku i agronomiju. Svoj prvi angažman u kazalištu dobio je još kao student davne 1952. godine u 'Jugoslavenskom dramskom pozorištu' u kojem se zadržao do penzije. Nadimak „Mrgud“ dobio je još u osnovnoj školi kada ga je prijatelj tako nazvao zbog neke nesuglasice.