Ono što su prije samo nekoliko godina bile sveprisutne modne blogerice na domaćoj sceni, sada su - influencerice.

Termin koji je i dalje mnogima krajnja nepoznanica, polako, unatoč svim zadrškama, osvaja korisnike društvenih mreža te postaje nezamjenjiv faktor u svijetu suvremenog marketinga. Uza sve to, Instagram je posljednje dvije godine doista postao platforma za ozbiljan posao gdje su se isprofilirali oni koji se neosporno trude svakodnevno održavati komunikaciju s pratiteljima, predstaviti djelić svog života na najbolji način te, najvažnije, pohvaliti se upečatljivim stilom i načinom života - što čitaju, gdje kupuju te kako izgrađuju svoj stil i provode slobodno vrijeme. U tome se opisu zasigurno mogu pronaći mlade Nika Matić i Rita Rumora, inače prijateljice, stylish djevojke s Instagrama i sve utjecajnije modne entuzijastice koje smo snimili na dubrovačkim ulicama gdje provode svoje savršeno ljeto.



Odjevene prema pravilima trendy mode, s naglaskom na individualnost i igru prepoznatljivim motivima klasična stila, Rita i Nika rado su viđene gošće brojnih društvenih događanja, a već su postale i stalne gošće rubrika brojnih portala koji se bave životnim stilom. “Treba uložiti podosta truda u sadržaj za profil na društvenim mrežama, osobito kada je o smiješnim situacijama riječ, poput nagovaranja dečka da me fotografira. šalu na stranu, većina i dalje ne shvaća koliko je energije i kreativnosti potrebno za osmišljavanje sadržaja, no kad te nešto veseli, ništa nije teško pa tako ni kreiranje i realizacija novog sadržaja”, rekla nam je 25-godišnja studentica komunikacijskog menadžmenta Nika koju su brojni domaći modni urednici i insajderi već proglasili novom ‘it’ djevojkom lifestyle scene. Kada je o savršenom ljetnom stilu riječ, i tu bi mogla štošta reći. Fotografije našeg stalnog suradnika Roberta Gašperta, snimljene na prekrasnim lokacijama Dubrovnika, jasno pokazuju koliko voli modu.



“Ovog mi je ljeta jedna od najdražih kombinacija prozračna široka tunika, u kombinaciji s neutralnim natikačama, zalizana punđa i zlatni nakit. Volim i duge haljine veselih boja za večernje varijante, kao i šorceve visokog struka s otkačenim košuljama”, zaključila je Nika.


Sličnu ljubav prema modi dijeli i Rita Rumora, koja je upravo ovih dana snimila odlične vizuale za novu suradnju između brendova H&M i Love Stories, a koja je ujedno i vlasnica portala Magme.hr. Rita je također pozirala našem fotografu, i to u besprijekornim izdanjima kojima jasno pokazuje koliko voli trendove, svevremenski ljetni stil i opuštenost koju donosi kolovoz.



“Ovo ljeto provodim u haljinama s uzorkom, a kombinaciju nastojim ‘podignuti’ nakitom. Vruću ljetnu sezonu provodim u Dubrovniku, gdje se odijevam mnogo ležernije i opuštenije nego u Zagrebu. Uglavnom sam u japankama i natikačama te biram prozračnije materijale i komade, poput omiljena kaftana Zimmermann s uzorkom leoparda. Moje večernje kombinacije također su pojednostavljene, a uz to preferiram manje šminke i ravnu obuću. što jednostavnije, tim bolje”, rekla nam je Rita i dodala da joj je na društvenim mrežama najvažnije ostaviti dojam autentičnosti. “Ne pratim sve trendove, a niti želim. Nosim samo što mi se sviđa i u Čemu se ugodno osjećam. Danas mlađe cure gledaju potpuno obrađene i retuširane fotografije djevojaka i misle da je to stvarnost. Trudim se ponavljati svoje kombinacije, ne obrađivati fotografije i biti što stvarnija u pristupu onima koji prate moj profil.”



Kao društvena mreža u kojoj je naglasak na vizualnom dojmu, Instagram je nesumnjivo promijenio pravila igre, posebice u modnoj industriji te nametnuo nov način percepcije stvarnosti. U sve većem porastu raznih influencera, poduzetne mlade žene Nika i Rita svakako su upečatljive pojave na karti stila i ljepote.