Princ Charles, 70-godišnji otac 34-godišnjeg princa Harryja, tijekom posjeta Ghane prošle godine u studenom, izrazio je zabrinutost oko budućnosti kraljevske bebe, ali i svih beba zbog zagađivanja okoliša, poput plastičnog zagađenja. Naime, na sastanku s vladom i vodećim poslovnim ljudima razgovarao je o problemu zagađivanja okoliša. Vojvoda od Cornwalla je tada mjesec dana prije saznao kako će opet postati djed, stoga je upozorio buduće generacije kako će se suočiti s 'potpuno zagađenim, oštećenim i uništenim svijetom' ukoliko se ne poduzmu prijeko potrebne akcije. 

U razgovoru se osvrnuo i na buduću kraljevsku bebu, prenosi Daily Telegraph. 'Imat ću još jedno unuče. Pretpostavljam kako većina vas već ima unučad ili će imati uskoro. Čini mi se potpuno ludo ako ćemo im ostaviti ovakav okoliš. Sva naša unučad zaslužuju bolju budućnost', rekao je tada. 

Inače, njegovi komentari su uslijedili nakon što su njegova djeca, princ William i princ Harry, otvoreno govorilo o svom djetinjstvu u dokumentarnom filmu 'Prince, Son And Heir: Charles At 70', ističući kako je njihov otac upravo onaj koji se bavi problemima čovjekove okoline te da ih je često vodio skupljati otpad kada su bili tinejdžeri. 'Bili smo u Norfolku na školskim praznicima kada nas je vodi van skupljati smeće. I opet, obojica smo pomislili kako je to normalno i da svi to moraju raditi. Imali smo štapove kojima smo ubadali smeće i stavljali ga u plastične vrećice', rekao je William.