Kako prenosi Hello Magazine, jutros je na otvorenom sudu u Londonu pročitana službena izjava vojvode od Sussexa kao dio tužbe protiv foto agencije. Naime, u siječnju je Harryjeva i Meghanina obiteljska kuća u Cotswoldsu, vrijedna 2,5 milijuna funti, fotografirana iz helikoptera, a fotografije su kasnije tiskane u novinama, što je u konačnici natjeralo 34-godišnjeg princa da tuži spornu fotografsku agenciju.

U priopćenju suda navodi se da je 'vojvoda izabrao imanje za sebe i svoju suprugu s obzirom na visoku razinu privatnosti koju ono pruža, s obzirom na položaj u skrovitom području okruženom privatnim poljoprivrednim zemljištem, daleko od područja na koja fotografi imaju pristup. Helikopter je letio preko kuće na niskoj visini dopuštajući Splashu da fotografira unutrašnjost dnevnog boravka, blagovaonicu i spavaću sobu ... Udruživanje i objavljivanje fotografija vrlo je ozbiljno narušilo sigurnost vojvode i vojvotkinje od Sussexa te su bili premoreni napustiti svoj dom', stoji u službenom iskazu.

Također, u priopćenju je zaključeno da agencija 'neće ponavljati svoje ponašanje korištenjem bilo kakvih zračnih sredstava za snimanje privatnih kuća koje bi kršile privatnost ili na drugi način bile nezakonite', dok je palača također objavila kratku izjavu u kojoj piše: 'Vojvoda od Sussexa priznaje i pozdravlja službenu ispriku od Splash News i Picture agencije kako je navedeno u Izjavi na otvorenom sudu danas'. 

Podsjećamo, sredinom ožujka ove godine, Kraljevski je dvor potvrdio informaciju kako su vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle i princ Harry odlučili napustiti Nottingham Cottage koja se nalazi u sklopu Kensingtonske palače i preseliti u rezidenciju Frogmore Cottage u Windsoru.