Princ William narednih nekoliko tjedana mora održati niz vrlo važnih sastanaka diljem svijeta, zbog čega će po prvi put izostati s najvažnijeg obiteljskog okupljanja. Naime, Kensingtonska palača obavjestila je javnost kako će princ William otputovati na Novi Zeland kako bi odao počast stradalima u napadu na dvije džamije u gradu Christchurcu.

Također, gostovat će kod novozelandske premijerke Jacinde Ardern zbog čega će najvjerojatnije propustiti prvi rođendan svog sina Louisa, kao i događaj o kojem se govori posljednjih mjeseci, a to je, rođenje Meghaninog i Harryjevog djeteta.

Tijekom boravka na Novom Zelandu, William će se susresti i s obiteljima nastradalih u napadu na džamije, a posjetit će i ozlijeđene u napadu koji se još uvijek nalaze u bolnici. 

Osim malenog Louisa, princ William sa suprugom, vojvotkinjom Kate Middleton ima još dvoje djece petogodišnjeg Georgea i trogodišnju kćerkicu Charlotte, no britanski mediji sve češće nagađaju kako kraljevski par planira dodatno proširiti svoju obitelj.