Vojvoda od Cambridgea, 36-godišnji princ William, našao se u skandalu koji potresa cijeli kraljevski dvor. Naime, već nekoliko tjedana britanski mediji pišu o navodnoj aferi princa i Rose Hunbary, koja je sve do nedavno bila jako bliska prijateljica njegove supruge, 37-godišnje Kate Middleton. Rose i suprug, 58-godišnji markiz od Cholmondeleya, su sve do nedavno bili često viđeni u društvu kraljevskog para, a sada su u medije počele 'curiti' informacije kako je razlog prestanka druženja ova dva para upravo afera Williama i Rose, prenosi In Touch Weekly. 

Spomenuti medij piše kako su razgovarali s bliskim osobama princa Williama koji su otkrili kako se vojvoda od Cambridgea obratio nekim novinarima kako bi prekrio skandal. 'Članovi kraljevske obitelji rijetko kada dopuste medijima da ih tekstovi dotaknu i mnogi su pisali puno gore stvari od ove', istaknuo je izvor te dodao kako ovo sigurno znači da se nešto događa.

'Postoje glasine o tome da je William imao aferu i prevario Kate dok je bila trudna', kaže izvor dodajući da su prva šuškanja krenula samo nekoliko mjeseci prije nego je Kate rodila treće dijete, princa Louisa, u travnju prošle godine. 'Nije iznenađujuće da su glasine o Williamu i Kate napokon procurile u javnost. Nešto tako veliko ne može zauvijek biti tajna', govori. 

Naime, kraljica Elizabeta II. je navodno razgovara i s Kate i svojim unukom o ovoj temi. No, teorija seže još dalje, tvrdeći kako je pravi razlog nesuglasica između Kate i Meghan zapravo činjenice da je William bio protiv Harryjevog vjenčanja s Meghan Markle, a kada je Harry saznao da je William prevario svoju suprugu s njezinom najboljom prijateljicom Rose, jako mu je zamjerio.