Malena Charlotte svijetlo dana ugledala je 2. svibnja 2015. godine i već svojim prvim fotografijama potpuno je zasjenila ne samo svoga brata Georgea, nego i roditelje i cijelu kraljevsku obitelj. Danas slavi svoj treći rođendan, a bez obzira na svoju dob, mnogi je već proglašavaju novom modnom ikonom. Tako je nakon rođenja brata, pri dolasku mami Kate u bolnicu, osvojila okupljeno mnoštvo svojom pojavom.

Tada je bila odjevenu u plavo bijelu cvjetnu haljinicu, tamno plavi pulover - bolero, crne balerinke s remenčićem i bijele čarapice s čipkom. Javnost je poludjela za njezinim stajlingom koji je rasprodan u rekordnom roku u online trgovini brenda dizajnerice Alice Avenel, inače Kateine prijateljice iz studentskih dana.

Djevojčica je i ranije skretala pažnju na sebe zbog odjeće, a u što god da je odjevena, malena Charlotte izgleda vrlo stajliš i potpuno neodoljivo, pa nije ni čudo što je već sada proglašavaju ikonom stila.

Osim što je poznata po skladnim odjevnim kombinacijama, princeza Charlotte je rođenjem brata, princa Louisa, dobila 'kartu'za ulazak u povijest. Naime, trogodišnja godišnja princeza je prva ženska nasljednica britanske krune koja će zadržati svoju poziciju u liniji nasljeđivanja. Po zakonu o nasljeđivanju iz 2013. godine muška primogentura je ukinuta pa prinčevi više ne prednjače nad starijim sestrama.

To znači da će Charlotte prvi put u povijesti biti u prednosti nad bratom kada je riječ o osvajanju prijestolja. Tako će malena biti četvrta po redu nasljednica krune, a ispred nje su djed Charles, otac William i stariji brat George. Novorođeni princ Louis peti je po redu u liniji te je strica Harryja pogurao na šesto mjesto.