Na dodjeli nagrada za najboljeg sportaša svijeta Laureus u Monte Carlu titulu najboljeg je već četvrti put odnio Novak Đoković. Došao je u pratnji lijepe supruge Jelene s kojom nije mogao prestati razmjenjivati nježnosti. Najviše pažnje odnio je poljubac sa suprugom pred kamerama nakon kojeg se dobro raspoloženi Novak obrisao, vjerovatno ukljanjajući Jeleninu šminku, a zatim i zalizao obrve nasmijavši novinare i reportere pred sobom. 

Nakon primanja nagrade Novak je prvo zahvalio svojoj ženi koja mu je najveća potpora u svemu što radi. Također, u govoru je rekao da je bilo trenutaka kada je htio odustati od svega, kada je pritisak bio prevelik, ali Jelena ga je održala na pravome putu i ohrabrila ga da nastavi dalje, bude još bolji i time postala najzaslužnija za njegov uspjeh osim njega samog. 


Supružnici su u braku već pet godina i imaju dvoje djece. Jelena obnaša funkciju direktorice u humanitarnoj zakladi koja se bavi poboljšanjem kvalitete života djece predškolske dobi, pa svoga supruga rijetko prati na turnirima i događanjima. 

Novak Đoković je u 2018. godini osvojio U konkurenciji za nagradu najboljeg na svijetu bio mu je i Luka Modrić, koji nije došao na dodjelu, već je vikend proveo s obitelji u Dubrovniku.