Prema posljednjem dokumentarnom filmu o kraljevskoj obitelji, princ Charles je cijeli život bio uvjeren kako njegov brat Andrew želi biti poput njega, prenosi DailyMail. 'Charles je rekao ‘problemi s mojim bratom Andrewom postoje jer on želi biti ja'. Andrew je oduvijek bio rezerva i jedan dio svog života imao poprilično važnu ulogu', rekao je Richard Kay, novinar spomenutog britanskog magazina.

'On je oduvijek bio drugi u redu, kraljičin drugi sin i da se išta dogodi Charlesu, Andrew bi preuzeo njegovo mjesto', rekao je. No, nakon rođenja princa Williama i princa Harryja, Andrew je postao sedmi u redu za prijestolje, stoga Kay tvrdi kako taj položaj ima brojne privilegije i prednosti, ali nije toliko odgovoran. Dodaje kako Charles uopće nije blizak sa svojim najmlađim bratom, princem Edwardom, a razlog tome je 16 godina razlike između njih.

Ističe kako se Edward osjećao vrlo izolirano. 'Jedne godine je na svoj rođendan doručkovao sa svojom majkom, kraljicom Elizabetom II., ali ona se uopće nije sjetila da je njemu rođendan. Nije dobio ni čestitku ni poklon', rekao je.