Iako je prošlo već sedam godina otkako je mlada glazbena diva Amy Winehouse preminula od trovanja alkoholom u 27.godini, čini se kako se sada priča počinje mijenjati. 

Naime, nakon pjevačičine smrti najviše se krivilo njenog bivšeg supruga Blakea Fieldera- Civila koji je jednom prilikom izjavio kako je on bio prva osoba koja je Amy uvela u svijet teške droge, te da je s njim prvi put probala heroin. Nedavno gostujući u emisiji Good Morning Britain Blake je izjavio kako će uvijek nositi teret krivnje, ali više ne želi biti sam u tome. 'Uvijek ću se osjećati krivim, no nisam više spreman biti jedina osoba koju krive. Amy nije radila ništa što Amy nije htjela raditi. Uvijek ću nositi teret krivnje i danas mislim da sam se trebao drugačije ponašati. Amy i ja smo bili zajedno šest ili sedam godina s prekidima. Naša veza je bila turbulentna, ako to želite tako nazvati. Imali smo jedan veći prekid koji su popratili mediji, ali smo se pomirili. Godinama me prozivaju zbog drogiranja, ali istina je da smo se nas dvoje drogirali nekih šest mjeseci tijekom našeg braka i to je to. Prije toga Amy nije uzimala droge, samo je pušila marihuanu, a ja sam uzeo heroin samo četiri ili pet puta' ispričao je voditelju emisije. 

Također, Blake je otkrio kako je jedini razlog zašto se razveo od Amy bio njen otac Mitch. 'Tada sam bio u zatvoru. Rekao mi je da ću se, ako je stvarno volim, razvesti od nje i pustiti je da živi pa sam to i učinio. Amy i ja smo pričali o tome i odlučili kako ćemo se razvesti da bi nas pustili na miru, no da ćemo se u budućnosti vjerojatno ponovno vjenčati", otkrio je.