Slavna glumica Meryl Streep u posljednjih 40 godina svoj je život razvijala u smjeru u kojem je željela. Iako sada ima sve o čemu je uvijek sanjala, nekada nije bilo tako. Ono što njezinu priču čini posebnijom od drugih je upravo činjenica da je Meryl počela dobivati sve u životu tek onda kada je mislila da je došao kraj njezine sreće. Kada je digla ruke od ljubavnog života, pojavio se njezin suprug s kojim je u braku već 40 godina, što je za holivudski ljubavni svijet prava rijetkost, a on je odigrao i ključnu ulogu u razvoju njene zavidno uspješne karijere.

Sve je počelo 1976. godine kada je 68-godišnjakinja upoznala prvu ljubav, glumca Johna Cazalea kojeg javnost pamti kao Freda Corleonea iz kultnog filma 'Kum'. Romansa se rodila prilikom suradnje na Shakespearovoj drami 'Mjera za mjeru', a dvojac je vrlo brzo počeo živjeti zajedno. Pokojni glumac čak joj je dao obećanje da će ju oženiti čim za to bude imao prve slobodne dane. Tako su oboje dobili uloge u filmu 'Lovac na jelene' i sve se činilo savršenim, no naglo se sve preokrenulo i život im se pretvorio u katastrofu. Naime, John je tada obolio od raka pluća koji je već bio u terminalnoj fazi i rasprostranio se po tijelu. Iako su ga čelnici producentske kuće htjeli izbaciti iz filma, na nagovor zaručnice ostao je snimati svoje scene koje su se, naravno, snimale prve kako njegova smrt ne bi stala na put nastajanju novog filma.
Meryl Streep i Don Gummer Kada su snimili sve, glumac je bio hospitaliziran, a Meryl je to bilo strahovito pa je s njim uselila u bolnicu. Glumac je svijet napustio prije premijere posljednjeg filma koji je snimao, a tada je imao 43 godine. Kada je umro, Meryl je toliko patila da mu se bacila na prsa i jecala, a on je posljednji put izgovorio riječi i to baš za nju - rekao joj je da će sve biti u redu te je napustio ovaj svijet. Kako je bila potpuno izgubljena zbog smrti svoje ljubavi, morala je napustiti stan u kojem su zajedno živjeli ne bi li barem na tren zaboravila na gubitak koji ju je snašao. Tada joj je pomogao prijatelj njezina brata, Don Gummer. On joj je ponudio da živi u njegovom stanu dok se ne snađe jer je on tada mnogo putovao po svijetu pa mu je stan uvijek bio prazan.
'Meryl je bila u groznom stanju zbog Johnove smrti, a ovo je bio jedini način da joj barem malo pomognem. Ubrzo sam shvatio da sam se zaljubio u nju', rekao je jednom prilikom Gummer. Kada su se zbližili, zaljubili su se te se vjenčali  pola godine kasnije, točnije, u rujnu 1978 u vrtu njezine obiteljske kuće. 'Naravno da nisam preboljela Johnovu smrt, no morala sam nastaviti živjeti, a Don mi je pokazao kako', ispričala je svojedobno Meryl kojoj je ta godina bila godina najveće tuge, ali i najveće sreće jer je upoznala ljubav s kojom će uskoro proslaviti 40 godina braka. Osim toga, tada je osvojila nagradu Emmy za ulogu u 'Holokaustu', a bila je nominirana za Oscara za ulogu u 'Lovcu na jelene'. Također, dobila je ulogu u filmu 'Kramer protiv Kramera' koja joj je donijela nagradu Akademije.
Meryl i Don s djecom 'Prvo ću zahvaliti Donu, jer ako zahvalim suprugu tek na kraju, izrezat će ga iz govora onom glazbom kojom puštaju, a ja želim da se zna da sve što imam i što sam postigla u životu imam upravo zahvaljujući njemu', rekla je Meryl u svom govoru na Oscarima 2012. S Donom je ispunila i svoje privatne želje, a to je zasnivanje velike obitelji. Par ima čak četvero djece - sina Henryja i kćeri Mamie, Grace i Louisu. 'Mislim da smo uspjeli zato što je on čovjek koji ne govori puno. Ja sam ta koja konstantno održava glasnoću u našem domu. On je taj koji pažljivo sluša, a potom se zatvara u svoju sobu kako bi radio. Isto tako, voli me upravo takvu kakva jesam - željnu i hiperaktivnu, pa čak i u ovim godinama', priznala je Meryl. 'Sretni smo što smo pronašli jedno drugo. Naš brak, djeca i njihova budućnost predstavljaju odluke koje smo donijeli. Možemo pripisati sreći to što su naši životi dovoljno fleksibilni da se možemo prilagoditi potrebama onog drugog. Mislim da je u braku presudno slušati partnera i svoje bližnje, djecu, supruga, prijatelje, majku, oca. Slušanjem ćete naučiti sve što treba o životu', kaže glumica. Autor: A.S. Foto: Profimedia, Getty