Talijanska dizajnerica Donatella Versace nosi jedno od najpoznatijih prezimena u svijetu mode. Versace kompanija već desetljećima rasprodaje kolekcije, a zvijezde šeću crvenim tepisima u njihovim kreacijama. Idejni začetnik kompanije bio je Donatellin stariji brat Gianni, i to još daleke 1978. godine. Ona mu je bila desna ruke u svemu, a upravo ju je proslavljeni dizajner nagovorio da kosu oboja u platinasto plavu kada je Donatella imala samo 11 godina. Desetljeće je bila u braku s bivšim američkim modelom Paulom Beckom, a imaju i dvoje djece, kći Allegru i sina Daniela.

Nažalost, Giannijevom tragičnom pogibijom od ruke poludjelog obožavatelja 1997. godine, tada 42-godišnja Donatella više se nije mogla nositi s poslovnim pritiskom, kao niti tugom zbog gubitka brata s kojim je bila iznimno povezana, te počinje obilato koristiti kokain.

Otprilike u tom razdoblju počela je i s brojnim estetskim zahvatima, a očite promjene počele su se na njenom licu vidjeti nekoliko godina prije živčanog sloma koji je doživjela 2004. Tada je završila na liječenju i rehabilitaciji, a pri izlasku su promjene i očigledni zahvati na licu postali još evidentniji. U međuvremenu je priznala kako koristi botox, te izjavila kako je prestala s filerima za usnice.

Ta je njezina izjava dočekana s popriličnom skepsom. Danas lice ove 64-godišnjakinje izgleda poput voštane figure, a usnice su joj potpuno disproporcionalne. No, ona tvrdi kako je zadovoljna svojim izgledom, a to je u konačnici i najbitnije.