Najpoznatijeg i jednog od najboljih vozača Formule 1 na svijetu, 50-godišnjeg Michaela Schumachera, od kako je doživi tešku nesreću na skijanju u francuskim Alapama krajem prosinca 2013. godine, javnost nije imala prilike više vidjeti, a sve informacije o Michaelovom zdravlju se drže u strogoj tajnosti. No, sada, pet godina nakon, obitelj je odlučila pokazati kako izgleda bivši vozač Formule 1.

Naime, kamere su ušle u dom ovog svjetskog prvaka za potrebe snimanja dokumentarnog filma 'Schumachera' koji će se u prosincu izaći u kina, prvo u njemačkim i švicarskim, a potom i u ostalim europskim državama. Tom prilikom su nastale fotografije koje su iznenadile cijeli svijet. Vjerni obožavatelji ovog 50-godišnjaka mogu vidjeti kako je ostala samo sjena od nekada Michaela koji je svojom pojavom i osmjehom osvojio javnost.

Inače, u filmu kroz intervjue o prvaku govore supruga Corrina te njihova djeca, Gina i Mick, uspješan vozač F2, kao i Michaelov otac te suparnici na utrkama. Gledatelji će u najavljenom dokumentarcu moći vidjeti nove snimke iz obiteljske arhive, ali ne i one koje prikazuju vozača nakon nesreće 2013. godine. 

Podsjećamo, prije više od pet godina legendarni vozač i sedmerostruki svjetski prvak F1 doživio je tešku nesreću na skijanju kada je bio sa sinom Mickom u Alpama. Glavom je udario o kamen nakon čega je prevezen u bolnicu gdje je prošao kroz nekoliko operacija. Punih šest mjeseci bio je u komi, a onda se u travnju 2014. probudio. Iz bolnice je prebačen na privatnu lokaciju, a za njega se brine tim liječnika koji, prema nekim navodima, koštaju oko 130.000 eura tjedno.