Otkako je u veljači preminuo Šaban Šaulić, njegova 40-godišnja kći, srpska pjevačica Ilda Šaulić nije se oglašavala u javnosti, već su srpski mediji o njoj dosad informacije doznavali od izvora bliskih obitelji. Ipak, Ilda se napokon odlučila oglasiti te je o očevoj smrti progovorila u emisiji 'Balkanskom ulicom'.

'To je bol za cijeli život i ništa više neće biti isto. Bio je veliki čovjek i otišao je kao legenda. Hvala mu za sve i što nam je ostavio pjesme kroz koje će zauvijek živjeti. Iako sam slaba na oca, bila sam stabilna kada se sve to dogodilo. Iskreno, ne znam gdje sam nalazila snagu', ispričala je i dodala: 'Mislim da je mami negdje najteže. Ipak je ona žena koja je 45 godina vodila njegov život i karijeru. Ona to vrlo teško podnosi sama sa sobom. Kada je sa nama, dobro se drži. Mi smo tu za nju u svakom trenutku'.

Ilda se prisjetila i kako je izgledao posljednji razgovor koji je vodila s ocem: 'Bila je to subota kada se spremao u Njemačku na nastup. Ja sam bila u studiju i spremala novu pjesmu. Inače nisam imala običaj obavještavati ga što snimam. Međutim, taj dan sam ga baš poželjela nazvati. On se javio i bio je odlično raspoložen. Rekla sam mu: 'Hajde upali kameru, nisam te dugo vidjela'. Hvala Bogu da sam uhvatila barem taj trenutak da ga vidim', zaključila je Ilda.