Pola godine nakon što je stigao na svijet, maleni Niko, sin nogometnog trenera Igora Štimca i njegove životne partnerice Lane Bucat, primio je prvi sveti sakrament. Niko je kršten prije dva tjedna u crkvi Svetog Ivana Krstitelja na Trsteniku. Krstio ga je, doznajemo, don Ivan Šimunić, a kumovi su bili Igorova braća Damir i Mihovil Štimac. Slavlje se nastavilo u hotelu Fanat na žnjanu, a Story donosi ekskluzivne fotografije intimne obiteljske proslave. 

- Bilo je emotivno, lijepo i svečano, u krugu obitelji. Niko je bio odličan tijekom svete mise i ceremonije krštenja. Posebno iznenađenje za Ivana i njegove prijatelje u povodu Ivanova rođendana bio je dolazak pravog mađioničara Casper - rekla nam je ponosna majka Lana. Budući da je njezin i Igorov stariji sin Ivan rođen 26. siječnja, par je organizirao zajedničku proslavu njegova šestog rođendana i Nikina krštenja. Upravo je Ivan nestrpljivo iščekivao Nikin dolazak i veselio se činjenici da će postati stariji brat. 

- Ivan je cijelu trudnoću bio jako pažljiv prema meni. Kako je Igor prvih šest mjeseci bio odsutan zbog nogometnog angažmana u Dohi, on je preuzeo njegovu ulogu i ponašao se jako zaštitnički prema meni. Nije pokazivao nimalo ljubomore jer je on u ovih pet godina dobio toliko pažnje i ljubavi da ju je jedva čekao podijeliti - ispričala je Lana, koja je drugo dijete na svijet donijela u srpnju prošle godine u KBC-u Split. 

- Trudnoća i porođaj prošli su kao u nekom snu. Trudnoća je bila uredna i jako sam je dobro podnosila, a sam porođaj idealan - prirodan, brz. U 18 sati sam s Igorom i mojom velikom prijateljicom Goranom Najev, ujedno medicinskom sestrom koja je prisustvovala i Ivanovu rođenju, došla u rodilište, a već u 20 sati rodio se naš mali Niko. Cijelu sam trudnoću disala za taj dan porođaja. Zahvalna sam dragom Bogu i osoblju rodilišta KBC-a Split što je sve proteklo u najboljem redu - rekla je tada lijepa Splićanka koja je s malenim iz bolnice izišla nakon tri dana. 

Prvi dani kod kuće protekli su im u velikom veselju, bez stresa. - Niko je naš mali Igo, kako ga od milja zovemo. Pogled koji razoružava, osmijeh koji šarmira, naša mala čigrica, beba sa stavom... Unio je toliko topline u naša srca i dom da je to neopisivo - otkrila je majka te dodala da su ime sinu, koje korijene vuče iz grčkog jezika na kojem znači ‘pobjeda’, odabrali suprug i ona. - Igor i ja trenutačno smo se zaljubili u ime Niko jer je kratko i jednostavno. Igorovo krsno ime je Nikola, a ima i posebno značenje - pobjeda - objasnila nam je Lana. 

Niko je Igoru peto dijete. Nekadašnji Vatreni iz braka s bivšom suprugom Suzanom žunić ima troje djece, 27-godišnjeg sina Luku, 19-godišnju kćer Deu i 22-godišnju Miju. Često je isticao da su mu oni, bez obzira na sve, na prvome mjestu. Nakon razvoda s bivšom je suprugom ostao u dobrim odnosima te je sudjelovao u odgoju djece, odlazio u školu na roditeljske sastanke i trudio se što više biti dijelom njihova života. Zajedno bi išli i na misu. 

- U njih imam beskrajno povjerenje. Mislim da sam otac kojega djeca poštuju i kojem vjeruju. Zbog svog sam posla propustio mnoge školske priredbe, ali danas moja djeca nisu hendikepirana jer su se na određeni način već naviknuli na moj način života - jednom nam je rekao bivši nogometni izbornik koji je podjednako posvećen i najmlađim potomcima.