Naravno, riječ je o Natali Dizdar koja je večeras održala koncert za pamćenje u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Budući da Story njeguje dugogodišnju tradiciju organizacije vrhunskih koncerata, ni ovoga puta nije razočarao slavljeničkim koncertom talentirane Zadranke.

Ova glazbena poslastica popraćena je gostovanjem velikih glazbenika, ujedno i Natalinih prijatelja, autora i producenata Darka Rundeka koji je bio tekstopisac u pjevačicinom poznatoj pjesmi 'Mjesecu je dosadno', Coca Mosquita koji je producirao prva dva Natalina albuma, Dina Šarana poznatijeg kao frontmena benda Letu Štuke i Mayalesima koji su ovu proslavu zajedno s Natali podigli na drugu razinu.

Elegantna pjevačica večerašnjim nastupom apsolutno je potvrdila svoje mjesto u samom vrhu hrvatske glazbene scene i opravdano je zaradila gromoglasan pljesak. Od trenutka kada je primila mikrofon u svoje ruke vidjelo se da Natali proživljava svaku pjesmu i emociju i da se nalazi upravo na mjestu za koje je stvorena. Presjekom pjesama iz cijele karijere nostalgično je publiku vratila u neka prošla vremena i navukla im osmijehe na lica. Iako u prvom talent showu prije 15 godina nije dobila više od trećeg mjesta, Dizdar je jedna od rijetkih koja je zapravo uspjela izgraditi cijelu karijeru i probiti se na već ionako zatrpanom glazbenom tržištu.

'Bilo je prekrasno, veselo i čarobno. Naravno da smo ponosni, hvala ti kćeri na ovoj prekrasnoj večeri. Nismo se nadali prije 15 godina da ćemo ovo večeras doživjeti. Sve se događalo spontano i svojim tokom. Proslavit ćemo večeras', rekao je Natalin otac Boris ne skrivajući ponos.

Svoje dojmove s nama je podijelila i glavna zvijezda večeri, Natali Dizdar. 'Predivno mi je bilo. Ovo je moj prvi samostalni koncert u Lisinskom. Nisam očekivala toliko ljudi oko sebe na pozornici, što bend, što goste, ali energija je bila odlična i baš mi je bilo lijepo', rekla je Natali emotivno te kao najposebnije trenutke večeri izdvojila one kada je pozornicu dijelila s Darkom Rundekom i Dinom Šaranom. 'Bilo mi je jako lijepo i na bisu, onako u mraku. Bilo je intimno i nekako filmski', kazala je.

Natali čeka radno ljeto, pa će nastupati diljem Hrvatske, ali prije toga će na zasluženi odmor. 'Za tjedan dana idem u Francusku, pa u Ameriku, točnije u New York jer mi je tamo lijepo', priznala nam je pjevačica čiji će nastup svima ostati u dugom i lijepom sjećanju.

Fotografije: Robert Gašpert