Potkraj prošle godine okončana je dugogodišnja veza Irene Škorić i redatelja Branka Ištvančića, a da par više nije zajedno, doznalo se nekoliko mjeseci kasnije, odnosno u siječnju. Već tada mogle su se čuti glasine da je 38-godišnja Zagrepčanka pronašla novu ljubav, no prekid, ali i upite o novom muškarcu u svome životu, Irena tada nije željela komentirati. 


Redateljica trenutačno radi na novom dokumentarnom filmu u kojem se dotiče problematike beskućništva u Zagrebu, no ipak pronalazi slobodno vrijeme i za druge aktivnosti. Tako je prošlog tjedna prošetala samim centrom Zagreba, a buketom narcisa koji je držala u rukama pokazala je da podržava akciju kojom se želi ukazati na važnost odlaska žena na pregled dojki. 


No u toj šetnji nije bila sama, društvo joj je pravio predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb, akademik Davor Miličić. Nasmijani, prošetali su Ilicom i Bogovićevom ulicom, a u jednom trenutku susreli su poznanicu i veselo popričali. Nekoliko dana poslije, točnije prošle nedjelje, predsjednik Europskog odbora za transplantaciju srca i mehaničko srce i producentica ponovno su se družili, ovaj put u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Pogledali su praizvedbu baleta ‘Opasne veze’, a kao i svi uzvanici nakon izvedbe, nastavili su se družiti na domjenku gdje su i fotografirani. 


- Na baletu sam bio sa sestrom i skupinom prijatelja - tijekom kraćeg telefonskog razgovora otkrio nam je potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti kojeg smo ujedno pitali jesu li istinite glasine da ga s redateljicom veže više od prijateljstva. 
- Ne, to su pogrešne informacije - rekao je predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva i dodao da su prijatelji. Isto smo željeli pitati i nagrađivanu redateljicu, ali ona do zaključenja broja nije odgovarala na telefonske pozive. 


Svoj prijateljski odnos pokazali su i prije nekoliko mjeseci, prošlog prosinca na promociji knjige ‘Božić u Zagrebu’ spisateljice Rosie Kugli. Atmosferu ugodnog druženja s uzvanicima poznata autorica ljubavnih romana objavila je na Facebooku, a uz fotografiju na kojoj pozira s redateljicom i uglednim liječnikom, napisala je: 
- Herz roman i sindrom slomljenog srca. Ali nema brige, tu je doktor za slomljena srca! Moji dragi Davor i Irena. 
A o srcu, simbolu ljubavi i sreće, uistinu najviše zna cijenjeni liječnik. 


- Srce je jako osjetljiv organ. Reagira na naš emocionalni život, ubrzava se, treperi... drhće... Mi, zapravo, jesmo i nismo gospodari našega srca - rekao je 2015. za Jutarnji list upravitelj zaklade Hrvatska kuća srca koji je sa 27 godina stekao titulu doktora medicinskih znanosti na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. 


- Zasigurno se dijelom riječ o tradiciji jer moji roditelji su liječnici i sveučilišni profesori, sada u mirovini. Otac je bio profesor ginekologije na Medicinskom fakultetu, a majka profesorica ortodoncije na Stomatološkom fakultetu, oboje nositelji svojih struka u Hrvatskoj. Oni su me odgovarali od medicine jer se u to doba od liječničkog poziva relativno skromno živjelo, a budući da su odbili biti članovi Saveza komunista, bili su građani drugog reda koji su morali jako mnogo raditi i šutjeti da bi opstali. Ali ipak, svidjela mi se medicina, a dobra okolnost bila je to što sam uz interes prema prirodnim znanostima završio i klasičnu gimnaziju i u duši sam društvenjak. Smatram da liječnicima treba široko obrazovanje, što je u teškoj oprečnosti s nekadašnjim Šuvarovim idejama da se budući doktori trebaju regrutirati iz bolničarskih škola. Medicina je kod mene pomirila afinitete prema prirodnim znanostima s humanističkim obrazovanjem i habitusom koje sam stekao u srednjoj školi. Dobar liječnik mora biti intelektualac humanističke orijentacije, jer sama medicina nije dovoljna za cjelovitog liječnika - opisao je u časopisu Nacional 2006. godine svoj poziv.