Rekli bi neki - kratko, ali slatko. No ne u ovoj priči jer  za­sigurno slatko nije bilo supružnicima čiji su brakovi trajali toliko da ih se ni sami više ne sjećaju. Jedan od najkraćih brakova na našoj estradi bio je onaj glumca Frane Lasića i njegove druge supruge, Ljiljane iz Beograda. Par se oženio 1983. godine, a razveli su se nakon 15 dana. Sreće u prvom braku nije imala voditeljica Lana Pavić, koja se nakon dva mjeseca razvela od Ivora Vucelića. Isto toliko, ili bolje rečeno kratko, trajao je brak mane­kenke Nine Morić i Massimiliana Dossija. Devet mjeseci trajao je brak umirovljenog košarkaša Gordana Giričeka i Nataše Gulan, čiji razvod slovi i za jedan od najdramatičnijih. Pjevačica Pamela Ramljak 2010., nakon godinu dana braka, razvela se od inženjera telekomunikacija i elektronike Stojana Rakića. Štoviše, par je dobio i crkveno poništenje braka o čijim razlozima nikada nisu govorili. Nakon samo 14 mjeseci braka razvela se bivša loto djevojka Paola Poljak. Njezina turbulentna veza s redateljem Dominikom Sedlarom, poslije kratkog pomirenja, brzinski je okončana.

BRITNEY SPEARS I JASON ALEXANDER



Američka pjevačica rekorderka je među slavnim parovima po trajanju braka. Ona je prijatelju iz djetinjstva Jasonu Alexanderu nakon partyja u Las Vegasu 2004. predložila da se vjenčaju i on je pristao. Njihov je brak potrajao 55 sati jer je toliko trebalo njezinim odvjetnicama da podnesu zahtjev za poništenje braka. Kao obrazloženje naveli su da pjevačica nije bila svjesna svojih postupaka te da nije bila sposobna sklopiti brak. Jason je bez pogovora potpisao suglasnost.

DREW BARRYMORE

Drew ima burnu prošlost, a Jeremy Thomas njezin je dio. Upoznali su se u noćnom klubu u kojem je on bio konobar, a tada 19-godišnja Drew, nakon šest tjedana veze, zaprosila je Jeremyja u uličici u Hollywoodu. Tri sata poslije vjenčao ih je lokalni matičar, a nešto manje od dva mjeseca kasnije par je zatražio poništenje braka. Sedam godina nakon toga, glumica se zaljubila u komičara Toma Greena (na fotografiji), a opijeni ljubavlju bračne zavjete izmijenili su nakon samo nekoliko tjedana. Brak kojeg se Drew danas ne želi prisjećati trajao je pet mjeseci.

DENNIS RODMAN I CARMEN ELECTRA



Košarkaš i Playboyeva zečica vjenčali su se 1998. godine u Las Vegasu, a samo devet dana kasnije Rodman je potpisao papire za razvod tvrdeći da je bio mrtav pijan kad je potpisivao vjenčani list.
- Osam godina nakon svega, požalio sam što smo se razveli. Carmen mi je rekla da sam bio ljubav njezina života i žao mi je što nismo bili pametniji - rekao je kontroverzni košarkaš.

CHER I GREGG ALLMAN

Samo tri dana nakon što se razvela od Sonnyja Bona, pjevačica se u Las Vegasu udala za rokera Gregga Allmana. Samo devet dana poslije, Cher je potpisala papire za razvod zbog Greggove ovisnosti o alkoholu i drogama. Uskoro se par pomirio, a tri godine kasnije, nakon rođenja njihova sina Elijaha Bluea, ponovno su se rastali.

BRADLEY COOPER I JENNIFER ESPOSITO

Prije nego što je Bradley postao svjetski poznat, zapravo je bio samo snažnija polovica glumice Jennifer Esposito. Par je godinu dana bio u vezi prije nego što su stupili u brak, a samo četiri mjeseca nakon vjenča­nja objavili su da se razvode.
 - Jennifer Esposito predala je papire za razvod i sve moli za poštovanje privatnosti u ovom trenutku - rekao je tada glasnogovornik glumice. Bradleyjev asistent dodao je da je odluka o razvodu bila obostrana te da su oni već neko vrijeme živjeli razdvojeno.

DENNIS HOPPER I MICHELLE PHILLIPS

Pokojni glumac i pjevačica vjenčali su se 1970. godine. Dan nakon vjenčanja Hopper se probudio toliko drogiran i alkoholiziran da uopće nije prepoznao suprugu. Osam dana poslije, Michelle je zatražila razvod zbog Dennisovih čudnih seksualnih zahtjeva.
- Prvih sedam dana bilo je super, a osmog dana počele su nevolje - opisao je jednom Hooper njihov brak. Glumac ju je navodno pod utjecajem droga i alkohola držao zatočenu u kući i vezao lisicama da mu ne bi pobjegla.