Zagrebačka glazbenica Mirela Remi Priselac jedna je od novih članica žirija u HRT-ovom showu Zvijezde pjevaju. Uz bok Danijeli Martinović, Miroslavu Škori i Valentini Fijačko, publika i natjecatelji složili su se da je Remi ipak najstroža članica žirija, te je neki čak uspoređuju s Martinom Tomčić od čije kritike su svi strepili u posljednjih nekoliko sezona showa. Remi je samo za Story.hr otkrila koliko je zapravo kritična i tko ju je najviše impresionirao. 

Jeste li li inače toliko kritični prema glazbenicima kao što ste kritični prema natjecateljima u showu?
Mislim da nisam uopće kritična, prilično sam realna. Ne želim uljepšavati istinu, nego uvijek reći onako kako je. I sama bih voljela da mi kažu iskreno da se natječem, tako da imam prostora za napredak. Ako te previše hvale, onda nemaš toliko poticaja za rad na sebi. 

Doživljavate li sebe kao strogu osobu? 
Nisam uopće stroga osoba, štoviše, često gledam kroz prste. Ja sam inače profesorica po zvanju, pa imam taj pedagoški pristup koji drugi članovi žirija nemaju. 

Koliko ste kritični sami prema sebi?
Dosta sam samokritična i od sebe uvijek tražim više zato što smatram da mogu. Da ne mislim da mogu ne bih od sebe tražila neke stvari. Inače nisam prefekcionist, smatram perfekcionizam toksičnim svojstvom, ali uvijek tražim više od sebe i drugih zato što znam da su dovoljno sposobni da uvijek mogu napredovati. 

Je li vas se netko posebno dojmio na subotnjem nastupu?
Najviše su me impresionirali Tara i Dino, zatim Borko i Jelena, te Ella Dvornik i Goran Bošković, oni su baš zabljesnuli, ali kako će bit sljedeći put, to ćemo tek vidjeti. 

Kako gledate na usporedbe s Martinom Tomčić?
Iz potpuno smo drugačijih žanrova i priča, pa bih rekla da tu nema prostora za usporedbu. Ponovila bih da nisam uopće stroga, ne želim da me se odmah kategorizira, ovo je tek prva emisija. Ni ja još ne znam kako će se sve skupa odvijati, nemam strategiju niti plan kako ću se ja ponašati. Više ocjene će dolaziti po zaslugama, kada se natjecatelji budu osjećali sigurnije na pozornici i kada svladaju još više stvari od svojih mentora.