Televizijska voditeljica i osnivačica portala UltraFit, Renata Sopek, danas slavi svoj 40. rođendan. Inače, poznata je po tome da voli živjeti zdravim načinom života te paziti na sebe i svoje tijelo.  Kako će proslaviti rođendan, je li ju strah starenja, otkrila je za Story.hr.

Kakav je osjećaj ući u peto desetljeće?

Nemam pojma o čemu pričate. Peto desetljeće?! Pa ja sam tek sad postala punoljetna! Do nedavno sam bila studentica. Važno je kako se netko osjeća i kako se 'nosi', brojke su sporedne!

S kime i kako ćete ga proslaviti?

Svaki rođendan, tradicionalno, slavim više puta. S najbližima i obitelji, s miješanim društvom i na kraju s prijateljicama. I ove godine će biti isto! Uz malo žešći tulum!

Je li vas strah starenja?

Nije me strah starenja jer je to nešto što nas sve čeka i ako se s tim ne opterećujete, nema negativnog utjecaja. Mislim da sam sada u najboljoj fazi života. Odlično se osjećam, sve mi se posložilo kako želim, na svim 'poljima'.

Što vi sami sebi želite za rođendan i što ćete sama sebi pokloniti? Putovanje, masažu...?

Mislim da si, primarno, svi želimo isto, a to nema veze s nečim materijalnim. Možda zvuči pomalo izlizano, ali zdravlje je uvijek primarno. Dakako, u životu želite ostvariti neke zacrtane ciljeve i osjećati se ispunjeno i ostvareno u određenim sferama. Stabilnost i unutarnji mir su mi iznimno važno. Iskreno ne znam što bih si poklonila. Možda neko putovanje koje me svaki put iznova ispuni i obogati život.

Koji vam je desetogodišnji plan? Što namjeravate postići u četrdesetima?

Planova uvijek imam, ali moram biti i malo praznovjerna pa reći da ih ne mogu otkrivati kako se ne bi izjalovili. Neki će se uskoro i ostvariti pa ćete saznati o čemu je riječ. Samo nebo je granica, u mojem slučaju! Napravim li rezime do sada, mogu reći da imam divne ljude oko sebe, karijeru s nizom uspješnih projekata i ostvarenja i da sam stvarno sretna.