Već dugi niz godina zaštitni znak voditeljice i fitness trenerice Renate Sopek upravo je njena duga, plava kosa. Obožavatelje koji su je navikli gledati takvu šokirala je zato drastična promjena imidža atraktivne 40-godišnjakinje, na koju se odlučila iz zasad još nepoznatih razloga. Kako voli s pratiteljima, kojih ima oko 41 tisuću, dijeliti trenutke iz svog života, Renata je na Instagramu objavila fotografiju iz frizerskog salona na kojoj se transformirala u brinetu. 'Narasla mi je tamna kosa preko noći', napisala je pored fotografije i pokrenula lavinu komentara, od kojih su mnogi bili kritički. 

'Neka boja nestane tijekom dana. Najljepša plavuša. Što uradi od onakve Renate. Užasno ti stoji ova boja kose, hitno se vraćaj u plavo', napisao je jedan pratitelj, a mnogi su se s njim složili. Bilo je i onih koji su se nadali kako se zapravo radi o jako dobroj  vlasulji, međutim, Renata nije odgovorila na njihove komentare i razriješila ih brige. 

Podsjetimo, Renata je nedavno provela vrijeme u Dubrovniku na 'New Europe Marketu', konferenciji o najnovijim dostignućima i trendovima u TV industriji, a uskoro odlazi na Korčulu s 'Aktivnom Hrvatskom', čija je ambasadorica. Riječ je o projektu koji obilazi brojne hrvatske gradove i koji zajedničkim vježbanjem na otvorenom građane motivira na aktivniji i zdraviji život.