Ljeto, more i sunce polako odlaze u zaborav, a jesen samo što nije otvorila svoja vrata. Iako svi volimo ljeto, mnogi se jeseni veseli zbog duge odjeće i nešto manje brige oko kilograma s obzirom na to da je pokoji višak jednostavno prikriti pravim izborom odjevnih komada. Ipak, za sve one kojima kraj ljeta ne označava i kraj održavanja linije i zdrave prehrane, Renata Sopek predlaže jednostavne, zdrave i korisne vježbe i namirnice koje bi valjalo uvrstiti u svakodnevni režim i način življenja.

'Nakon opuštanja tijekom ljeta, sad je idealno vrijeme da se krenemo vraćati u formu i da ne budemo kampanjci. Jesen je idealna za boravak u prirodi jer, iako će biti više kiše, temperature su ugodne pa je trčanje idealan način rekreacije. Dakako, preporučujem i odabir nekog oblika tjelovježbe pod stručnim vodstvom. Što se prehrane tiče, ne mijenjam navike i ne vezujem ju uz godišnja doba, ali preporučujem sezonske namirnice. Također, preporučuje se i pojačati otpornost organizma uzimanjem vitamina kao dodatak prehrani', kaže za Story.hr osnivačica Ultrafit portala.

Kako bi ostala u formi i zadržala liniju i zdravlje, i sama Renata ove će jeseni pojačati tjelesnu aktivnost. 'Nakon plivanja kojim sam pojačala trening tijekom ljeta, vraćam se boksu i funkcionalnom treningu, a planiram ponovo ubaciti i ples u svoju rutinu. Također, preferiram mediteransku prehranu, pet do šest obroka dnevno, kako bih ubrzala metabolizam na prirodan način te puno tekućine. Najbolje opcije su, svakako, voda, cijeđeni sokovi i čajevi', otkriva voditeljica koja na Facebook stranici Ultrafit rado dijeli novitete i savjete za trening i prehranu.

Sivi jesenski dani mogu biti krivac za nepoželjna prejedanja i 'ubijanje' u slatkišima, Renata zna što činiti ako do toga zaista dođe: 'U slučaju da 'zgriješimo' s nekom slasticom ili nezdravom hranom, potrebno je taj dan pojačati trening. Naravno, možemo si dopustiti jednom tjedno takav prijestup, ali ne valja to činiti prečesto.'