Magazin GQ proglasio je tenisačicu Serenu Williams ženom godine, no to su učinili na način da je umjesto velikog priznanja, za Serenu to više bila uvreda. Naime, na naslovnici je, pored Serenine fotografije, prekrižena riječ muškarac, a iznad nje je napisano žena, ali pod navodnicima. Javnost se žestoko obrušila na spomenuti magazin zbog ovog poteza jer smatraju kako su sportašicu uvrijedili na temelju izgleda.

Podsjetimo, Serenu su zbog mišićavog tijela u prošlosti često podrugljivo nazivali muškarcem, kao i njezinu sestru Venus pa je ovakav potez bio vrlo nepromišljen od strane časopisa. Još jedan razlog zašto je javnost osudila magazin GQ jest činjenica da kada je istu titulu ponijela izraelska glumica Gal Gadot, navodnika nije bilo.

Inače, Serena i njezin odabranik Alexis Ohanian, vlasnik društvene mreže Reddit, pred oltar su stali lani u studenom, a njihova kćer na svijet je stigla u rujnu.  Bivša najbolja tenisačica svijeta, koja u svojoj karijeri broji čak 23 osvojena Grand Slama u ožujku se vratila na teniske terene nakon skoro više od godinu dana pauze, pobjedom u 1. kolu jakog WTA turnira u Indian Wellsu.