Plivajući od Hvara do Visa u sklopu projekta RokOtok, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish prepao se kad je u vodi ugledao tri dupina. Iako su dupini dobronamjerni po prirodi, iznenada susresti takve tri velike ribe bio je šok čak i za iskusnog plivača kakav je Ribafish. 'Svjetionik Stončica, otok Vis, brutalno dobro vrijeme, još brutalniji umor. Nova posada sjajna, stara još i bolja, ako me nije šlag strefio kad su naletila tri dupina, e neće nikadaaa...', napisao je 48-godišnji bloger na svom Instagramu nakon odrađene dionice.

'Umjesto 12, bilo je 17 kilometara, malo sam potrgan, ali iskustvo je divno. Bruno i ekipa s gitarom na ispraćaju, more mirno, kurenat slab... A onda su na desetom kilometru tri dupina prošla stotinjak metara - iza broda. Us*o sam se... Jedna je stvar plivati s dresiranim dupinima u bazenu u Disneylandu, a druga doć na megdan divljem tustom Fliperu kojeg je danas ostavila ljubavnica... Enivej, pet sati plivanja po lagano namreškanom moru, dubina 90 metara, dosta brodova, i divan svjetionik kao cilj. Jedva sam se popeo, piknuo zastavicu broj 10 na Stončicu i otišao spavat u Vis', dodao je još Ribafish i najavio novu dionicu u ostvarenju projekta.

'Sutra ujutro paklen plan, polazak na Veli Budikovac u 7.30, doček u 8 i onda drito u Komižu na još jedan doček u 11.00 na plaži Gusarica te priprema za dosta težak maraton za Biševo u utorak ujutro. Strgan, ali sretan, sve vas volim i hvala na svemu', napisao je.

Podsjetimo, nakon što je u ožujku 2018. godine ostao bez voljenog sina Roka, Domagoj je 6. srpnja njemu u spomen odlučio krenuti u pravu životnu avanturu. Otac i sin zajedno su voljeli provoditi vrijeme u prirodi, a trebali su i proputovati 50 hrvatskih otoka. Domagoj je htio ostvariti tu ideju i stoga je odlučio plivanjem povezati 50 hrvatskih nastanjenih otoka, a pritom roditelje i njihovu djecu podsjetiti na važnost zajedničkog druženja u prirodi i bijega od ekrana koji nas okružuju. Prva i najdulja dionica bila mu je od Mljeta do Korčule, a posljednja postaja na njegovom morskom putovanju bit će Čiovo, u koje bi trebao stići 30. srpnja.