Nakon što je u ožujku 2018. godine ostao bez voljenog sina Roka, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, prije pet dana njemu je u spomen odlučio krenuti u pravu životnu avanturu. Otac i sin zajedno su voljeli provoditi vrijeme u prirodi, a trebali su i proputovati 50 hrvatskih otoka. Danas, godinu dana nakon tužnog odlaska 12-godišnjeg dječaka, njegov otac ostvaruje tu ideju i pliva po najduljoj dionici na svom putovanju.



Unatoč buri i visokim valovima, jutros u pet ujutro s Mljeta je krenuo prema Korčuli, od koje ga je dijelilo čak 17 kilometara. Ovom akcijom pod nazivom 'Rokotok', 48-godišnji Ribafish plivajući želi povezati 50 hrvatskih nastanjenih otoka, a pritom roditelje i njihovu djecu podsjetiti na važnost zajedničkog druženja u prirodi i bijega od ekrana koji nas okružuju.


Zadnja destinacija na njegovom putovanju je Čiovo, na koju bi, ako mu vremenske prilike dozvole, trebao stići 30. srpnja. Projekt 'Rokotok' pozdravili su brojni građani, a ako vi želite pridonijeti da ovakvih projekata bude što više, možete donirati novce na broj računa Udruge Rokotok.

Projekt #RokOtok možete donirati uplatom na:
Primatelj: Udruga Rokotok
Svrha: DONACIJA
IBAN: HR3224840081135112591
MODEL: 00 ili 99
POZIV NA BROJ: datum uplate formata dd-mm-gggg
SWIFT: RZBHHR2X