Poznatim parovima zbog povećala javnosti teško je održati dugovječnu vezu ili brak, a čini se da je jednaka sudbina zadesila i odnos hollywoodskog glumca Roberta De Nira. Prema pisanju Page Sixa, na pomolu je razvod braka s njegovom suprugom Grace Hightower nakon više od 20 godina.

Izvor blizak glumcu tvrdi kako par više ne živi zajedno, a prekid veze uskoro bi trebali i službeno objaviti. Robert i Grace su se vjenčali 1997. godine, a ovo im nije prvi prekid. Već nakon dvije godine braka glumac je zatražio razvod, ali nikad ga nije finalizirao. 2004. godine su obnovili bračne zavjete, a zajedno imaju dvoje djece - 20-godišnjeg Elliota i šestogodišnju Helen.

Bračni par je oduvijek slovio za skladan te se nikad nije izlagao javnosti, a o njihovom životu se rijetko pisalo. Glumac je o svojoj supruzi vrlo rijetko javno govorio, ali je u jednom intervjuu iz 2013. godine otkrio svoj recept za sretan brak: 'Brak uključuje mnogo davanja i primanja, ali i držanja vlastitih principa jer tako čuvate poštovanje koje ste imali na početku', rekao je tom prilikom. 

Podsjećamo, De Niro je od 1976. do 1988. godine bio u braku s glumicom Diahnne Abbott s kojom ima sina Raphaela, a s bivšom djevojkom Toukie Smith ima sinove blizance, Aarona i Juliana.