Odlukom HRT-ove sedmeročlane komisije i glasova publike, najbolji večeras na opatijskoj pozornici Dore, bio je Roko, s pjesmom The Dream, koja će naše boje braniti na izboru za najbolju pjesmu Europe, u Tel Avivu. 

'Oblile su me suze od sreće i od tuge, izvan sebe sam, hvala svima', rekao je vidno uzbuđeni pobjednik ovogodišnje Dore, koji od silne navalne emocije nije imao više riječi. Ovaj 18-godišnji Spličanin, kojem je Jacques Houdek bio mentor u show Zvijezde, preuzeo je nagradu, uz gromoglasan pljesak publike.  Jacques je ujedno i autor pjesme i autor skladbe, koja je uvjerljivo večeras odnijela pobjedu. 

Nakon što je primio nagradu, uspješni Roko još je jednom pred oduševljenom publikom izveo svoju pobjedničku pjesmu. 

Voditelji večerašnjeg glazbenog spektakla bili  su HRT-ov veteran Mirko Fodor, Iva Šulentić i Jelena Lešić. Od gotovo 170 pjesama, koliko je pristiglo na natječaj, HRT-ova sedmeročlana komisija odabrala je najboljih 16  (i dvije rezervne pjesme), i na kraju, uz pomoć publike, odabrala i onu pobjedničku. 

Izbor za pjesmu s kojom će se Hrvatska predstavljati na Eurosongu 2019, bila dio je manifestacija trodnevnih događanja povodom 'Dana HRT-a' u Opatiji, a održala se u sportskoj dvorani Marino Cvetković.