Zagrepčanka Romana Taylor, koja je nekad bila Robert Bantić Robantico, dizajner koji je odijevao brojne domaće zvijezde, uvijek je otvoreno s javnošću dijelila sve vezano za svoju promjenu spola, a sada kada je u zadnjoj fazi svoje, kako kaže, mukotrpne tranzicije, odlučila se ostvariti kao majka. Naime, 50-godišnja Romana i njezin 17 godina mlađi suprug Marko žele posvojiti dijete, a sve o toj velikoj odluci ispričala je samo za Story.hr.

'Do kraja lipnja trebala bih potpuno završiti svoju tranziciju, a nakon toga, Marko i ja krećemo u proces posvajanja djeteta. Oboje želimo djevojčicu. Nije nam uopće bitno koliko ima godina, bitno je samo da joj treba topli dom i roditeljska ljubav', rekla nam je razdragano.

'Marko i ja smo oboje zaposleni i situirani te smo sposobni djetetu pružiti sve što mu je potrebno i školovati ga', rekla nam je Romana koja kao punopravna žena ima veliku želju postati majka. Kako nam je ispričala, ranije je imala mogućnost udomljavanja djeteta, no sada kada je u braku, napokon može posvojiti.

'Ja sam radila s mnogim humanitarnim organizacijama i provodila vrijeme u domu za nezbrinutu djecu te sam i više nego svjesna koliko su toj djeci potrebni ljubav i dom. Nažalost, ima mnogo roditelja koji ne prihvaćaju vlastitu djecu, a ja za neko dijete želim ispraviti tu nepravdu. Ja sam prije svega ljudsko biće. Zašto bih onda nekome uskratila dom', ispričala je Romana koja je brojnim maturanticama bez roditeljske skrbi poklanjala maturalne haljine kako bi im uljepšala taj važan dan.

Romana se osvrnula i na javne razmirice koje je imala sa suprugom Markom, za kojeg se udala 15. veljače ove godine u zagrebačkoj gradskoj vijećnici, i naglasila kako je to razdoblje sada iza njih. 'Ja sam sada u jako osjetljivoj fazi i rekao mi je liječnik da samo moram izdržati. Uzimam hormone zbog kojih imam promjene raspoloženja, a i sumnjičava sam prema ljudima jer sam tijekom života doživjela svašta. Ipak, naša ljubav je jača od svega toga i sada nam je dijete apsolutni prioritet', rekla je i dodala kako nikada nije odustajala, pa sigurno neće ni sada.