Nezaboravne trenutke u Splitu prošli su tjedan doživjeli glumica Zrinka Cvitešić i njezin 33-godišnji dečko Niko Kranjčar. Razlog boravka u gradu pod Marjanom nije bio samo romantični odmor, nego još jedno lijepo priznanje koje će naša višestruko talentirana glumica ponijeti kući. Na 28. Marulićevim danima Zrinka je osvojila Marul, nagradu za iznimno glumačko ostvarenje u predstavi ‘Tko pjeva, zlo ne misli’. 

Stručni sud objasnio je nagradu: “U ostvarenju lika Ane Šafranek razigrana Zrinka Cvitešić plesnim je, a posebno pjevanim dionicama velikoga kalibra bez vidljivoga napora postizala centralno mjesto izrazito grupno usmjerene predstave. Atraktivnost i koketnost njezina lika bogato su se prelili preko rubova fikcionalnoga svijeta kako bi obujmili i auditorij.” 

Stoga ne čudi njezin zadovoljan smiješak dok se šetala splitskom rivom uz najdražu pratnju, dečka Niku Kranjčara. Budući da Zrinka ima londonsku adresu, a njezin Niko više ne igra za škotski klub Glasgow Rangers, češće imaju priliku biti zajedno. Posljednji su put snimljeni početkom siječnja na Trgu kralja Tomislava, gdje su pažljivo promatrali kako se kliže Nikina šestogodišnja kćer Loree koju je dobio u braku sa Zagrepčankom Simonom Fistrić. 

- Dijete je veliki užitak, sreća i obaveza. Imam curicu i uvijek se bojim da joj neću uspjeti omogućiti sve što želim. Svjestan sam da joj ne mogu u svemu pomoći i da će sama odlučivati u životu, ali učinit ću sve da joj olakšam - rekao je bivši nogometni reprezentativac. I 38-godišnja glumica govorila je o majčinstvu za bosanske medije:

- Sve će doći kada treba. Tako to u životu uglavnom bude. A žene, kao što znamo, mogu sve. Graditi karijeru i voditi skladan obiteljski život za njih je danas normalno. Uvijek sam maštala. Treba sanjati jer snovi se ostvaruju onima koji vjeruju - istaknula je.

 Dok se to ne dogodi, niže uspjehe. Prošle godine snimila je film Woodyja Harrelsona ‘Lost in London’, a u travnju je njezino maslinovo ulje koje proizvodi u masliniku u Donjem Humcu na manifestaciji Oblica fest 2017. osvojilo srebrnu medalju. Dobitnica najprestižnije britanske kazališne nagrade Laurence Olivier Award u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu i dalje predano radi na inozemnoj karijeri.

- Prije dva tjedna promijenila sam agenciju i sad sam s agentom Kate Winslet. Neki planovi malo su se promijenili i ide se u drugom smjeru - otkrila je nedavno za RTL Danas. A uz nju će, u svakom izazovu i trijumfu, uvijek biti i Niko.