Meghan Markle je održala zabavu ususret rođenja prvog djeteta (eng. baby shower) u njujorškom hotelu s pet zvjezdica, unatoč tome što tom zabavom krši pravila kraljevske obitelji. Zbog toga je Meghan svoj put financirala sama, a unatoč tome zabava nije bila nimalo skromna. Ispred hotela u kojem se održavala zabava, bio je postavljen crveni tepih za vojvotkinjine uzvanice, a par sati prije moglo se vidjeti kako u hotel ulaze glazbenici s harfama, ali i stroj za šećernu vatu. 


Meghan je na zabavu došla u crnom dugom kaputu s potpisom Victorie Beckham i skrivajući lice od fotografa s crnim šeširom. 
Baš kako i priliči članu kraljevske obitelji među uzvanicama su bile mnoge slavne dame, pa je tako zabavu svojim dolaskom počastila i Amal Clooney koja se nije mogla sakriti od fotografa u crvenom satenskom kombinezonu.

Također pojavila se i najbolja tenisačica svijeta Serena Williams koja je navodno bila i organizatorica i domaćica zabave. Za prostor Serena i druge Meghanine prijateljice odabrale su apartman kojeg se naziva i `Dvorcem na nebesima´, a jedno noćenje u njemu košta 74 000 funti odnosno oko 650 000 kuna. 


Sve uzvanice nosile su velike pakete i poklone, a među njima s upečatljivim rozim paketom pod rukom našla se i Gayle King, Tv voditeljica i najbolja prijateljica Oprah Winfrey. 
Meghan je odmah nakon zabave letila natrag za London, a Kensingtonska palača nije željela komentirati njenu zabavu, a Meghan je čak i za sigurnosnu pratnju izabrala privatnu službu, a ne kraljevsko osiguranje.