Za Šabanom Šaulićem, 68-godišnjim pjevačem narodne glazbe koji je tragično preminuo prije nekoliko tjedana, tuguje cijela Srbija. 

Iako je živio napornim životom glazbenika, te je noći provodio nastupajući diljem Balkana, svoju malu oazu mira pronašao je u bijeloj kućici pored rijeke koju je davno sagradio u malom mjestu blizu Inđije. Danas na Šabanovo mjesto za pecanje, na obalu u blizini vikendice, dolaze dva bijela labuda koja se sjetno prisjećaju pjevača, baš kao i njegovi susjedi koji će u 68-godišnjakovu čast podići spomenik. 

'Ovdje je živio kralj. Jednostavno rečeno, otišao je najbolji. Jako sam tužan što se to dogodilo. Zajedno smo pecali godinama. Evo, točno tamo gdje su dva labuda, to je bilo njegovo mjesto za pecanje. Tamo je odlazio svakog dana kada je želio mir i u tišini je pecao. Obožavao je pecati smuđa, uživao je. S obzirom na to da je u gradu ogromna gužva, on je ovdje dolazio kada je želio da se odmori i nađe mir. Čujete samo ptice, krave i konje i to je to. Šaban nikada nije bio uobražen, usprkos tome što je bio velika zvijezda. Ovdje to nije pokazivao. Svi su ga voljeli i poštivali. Mi ribiči smo odlučili postaviti mu spomenik na mjestu gdje je volio pecati. Staviti ćemo je na pijesak, za mjesec dana maksimalno, samo da se dogovorimo što ćemo napisati, to će biti posljednji pozdrav od ribičkog kluba', ispričao je Šabanov susjed Milovan za Kurir.