Riječ je o seriji koja je osvojila publiku diljem svijeta, a već prvu epizodu u Hrvatskoj je pogledalo 690.000 gledatelja i time je svrstalo na prvo mjesto po gledanosti na svim televizijama tog dana. Posebnost ove serije jest činjenica što je temeljena na istinitim događajima, a priča o strastvenoj ljubavi i konačištu obitelji Boran starom 400 godina koje čuva davno skrivene tajne. Među sjajnom glumačkom ekipom glavne uloge, odnosno četiri brata Fikreta, Osmana, Murata i najstarijeg Faruka tumače glumci - Salih Bademci, Güven Murat Akpınar, Berkay Hardal te Özcan Deniz. Kako i u seriji, tako i u privatnom životu, glumci su tijekom godina bili glavni protagonisti raznih ljubavnih zapleta od kojih su neki imali sretan, a neki manje sretan završetak.

I dok su neki prekinuli romanse, neki su u svježim vezama, a neki su od njih nedavno uplovili u bračnu luku i očekuju ih najuzbudljivije čari života - roditeljstvo. Fikret Boran, kojega u seriji tumači 33-godišnji Turčin Salih Bademci, oduvijek živi u sjeni svog starijeg brata Faruka i teško se nosi s tom činjenicom. Nakon bratova vjenčanja Fikret završi s Ipek u koju je ludo zaljubljen. Kad shvati da mu Ipak nimalo ne uzvraća ljubav, razočarani Fikret počinje uništavati život svim najmilijima. Zaljubljivanje u tajnicu Esre, Fikretu donosi novu nadu u život, a još je veće zadovoljstvo na setu serije samom glumcu Bademciju jer lik ljubavnice Esre tumači njegova supruga İmer Özgün, s kojom je u braku od 2015. godine. - Prema reakcijama s društvenih mreža, ljudi su jako zadovoljni nama. Često napišu: “Evo glumca koji svoju suprugu iz serije vara s vlastitom ženom” - istaknuo je turski glumac. - Obično dobivamo lijepe komentare. Smijemo se slatkim zapažanjima naših gledatelja koji navijaju za nas - dodala je Salihova dvije godine mlađa kolegica i supruga.

- Prije ‘Istanbulske nevjeste’ posljednji i prvi put dijelili smo pozornicu u srednjoj školi - tvrdi glumac. Par se upoznao upravo u školskim klupama i otad su nerazdvojni. - İmer i ja isprva smo bili najbolji prijatelji. Intenzivno smo se družili tijekom srednje škole, izlazili zajedno, dijelili iskustva prvih ljubavi - objasnio je Turčin. - U braku smo tri godine, a naša ljubav traje osam. Svakim danom rastemo kao par, jako se zabavljamo. To je naša formula - izjavio je. Na setu ‘Istanbulske nevjeste’, kaže glumac, izvrsno su se snašli, iako priznaje da je supruga discipliniranija od njega. - Ona je oduvijek bolja od mene u svemu. Meni je vrlo lako skrenuti pozornost. Često je u pauzama između snimanja scena ispitujem što ćemo doručkovati idući dan, gdje ćemo na večeru... Nikad nam nije dosadno. A kod kuće se zabavljamo kako mi je supruga postala ljubavnica - priznaje. Na setu nije dosadno još jednom ljubavnom paru kojemu je upravo ‘Istanbulska nevjesta’ donijela ne samo slavu nego i prvu ljubav.

Najmlađi brat u seriji, Murat Boran kojeg je utjelovio Berkay Hardal, 22-godišnji je student ekonomije, vrsni nogometaš koji je zbog teške ozljede morao napustiti sportsku karijeru, a proslavila ga je serija u kojoj se zaljubio u svoju kolegicu Hiru Koyuncuoğlu. - Nakon nogometne karijere bio sam jako tužan, no nisam klonuo duhom. Upisao sam fakultet i postao sve aktivniji na društvenim mrežama. Lovkinja za glumačke talente vidjela je moje fotografije na Instagramu i odlučila me angažirati u seriji. Sve mi se preokrenulo u životu u samo nekoliko dana - istaknuo je glumac koji se u seriji zaljubljuje u lijepu sluškinju Bade. U privatnom životu Hira i Berkay zajedno su nekoliko mjeseci. - Predivno mi je s Berkayem. Već ga smatram dijelom obitelji - otkrila je 23-godišnja glumica. Dijelom obitelji i glumac smatra svoju djevojku koju je već upoznao s majkom. - One su dvije žene koje daju smisao mom životu - otkrio je naočiti glumac. Kako navodi, Hira je njegova prva istinska ljubav.

- Da sam prije nekome morao reći što je ljubav, ne bih znao kako je opisati. Sad mogu reći da je ljubav najsličnija osjećaju mira i opuštenosti - otkrio je Berkay. A da se suprotnosti privlače, svjedoči i njihova ljubavna priča. - Hira i ja potpuno smo različiti. Ja sam miran, dok je ona u našoj vezi glasna i veseljak - opisuje ‘slučajni’ glumac koji sve više razmišlja o tome da promijeni fakultet i upiše glumačku akademiju. Po ne baš divnim trenucima svoju prvu ljubav pamti najstariji brat u seriji Faruk, odnosno 45-godišnji glumac Özcan Deniz. - Moja prva ljubav bila je plesačica koja je radila u noćnom klubu. Njezino se ime doznalo mnogo godina nakon naše veze. Ogadila su mi se sjećanja koja su mi dotad bila lijepa. Tada su počele besmislene priče o svemu pa tako i o mojoj seksualnosti - otkrio je jedan od najplaćenijih turskih glumaca koji se javno očitovao i o glasinama da je homoseksualac. - Svaki put kad bih pokušao odgovoriti na to pitanje, ta bi se tema napuhala do suludih razmjera. Je li takvo što moguće dokazati? To su prazne priče. Osim toga, riječ je o osjetljivoj temi koja je kao medalja s dvije strane. Trebao bih odgovoriti na način koji neće uvrijediti gay zajednicu, a da ne zapadnem u mačističke priče. Evo, da zadovoljim sve, mogu reći da nisam homoseksualac - izjavio je Turčin. Nakon devetogodišnjeg braka s kolegicom Handan Deniz, zbog koje je završio i na sudu jer je tvrdila kako je neko vrijeme sama uzdržavala njega i njegovu ljubavnicu, glumcu se sreća ponovno osmjehnula te se u ožujku ove godine oženio 19 godina mlađom partnericom Feyzom Aktan.

- U odnosima sa ženama tipičan sam horoskopski Bik. Dodir mi je jako važan. Mogu održati vezu na daljinu, ali trenutak u kojem se ostvari ljubavna kemija između mene i neke osobe nezamisliva je ljubavna moć - opisuje glumac koji bi uskoro trebao dobiti prvog sina. - Sada sam u potpunosti izbacio avanture za jednu noć. Uveo sam posve drugu dimenziju u svoje odnose - dodaje Özcan. Glumac se toliko prepustio ljubavi prema novoj supruzi da je, pišu turski mediji, zanemario društveni život, ne zalazi na mondena mjesta gdje ga se prije viđalo, a pobrinuo se da njegovoj supruzi i budućoj majci njihova sina ništa ne nedostaje. Čak se pobrinuo da mesne i mliječne proizvode za svoju trudnicu doprema s jedne farme u okolici Istanbula. - Jedva čekam upoznati sina - izjavio je nedavno Turčin, koji se o glasinama o predbračnom ugovoru žustro izjasnio na društvenim mrežama. - Ne znam odakle vam informacija o predbračnom ugovoru. Vjenčanje je privatna stvar. Kako vas nije stid uznemiravati nas i pisati laži - istaknuo je budući otac nakon intimnog vjenčanja u ožujku.

Od četvorice glumaca u seriji u ljubavi trenutačno jedino ne uživa glumac Güven Murat Akpınar koji u seriji tumači lik Osmana - iskrenu osobu nježne prirode koju nikad nije zanimao obiteljski posao. O ljubavnom životu 30-godišnje zvijezde ne zna se mnogo, osim da je prije dvije godine prekinuo dugu vezu i u potpunosti se posvetio karijeri. - Ne želim se ni za koga vezati. Moj život trenutačno je ispunjen. Zaljubim se svako malo u nešto. Zapravo sam vrlo strastvena osoba i kad volim, činim to strastveno - priznaje. - Trenutačno nemam ženu o kojoj sanjam. Nemam određeni tip žena koje mi se sviđaju. Kad je upoznam, onda ćemo sanjati zajedno o našem budućem životu - dodaje glumac kojemu je san sagraditi kuću u rodnome selu, a priznaje kako ne zna bi li mogao biti u vezi s nekom od kolegica. - Teško je to reći. Mislim da to nije zdravo za ljude s kojima bismo radili. Pogotovo ako dođe do nesuglasica - zaključuje zvijezda serije čiji se rasplet još ne zna jer se u Turskoj i dalje redovito snimaju novi nastavci uzbudljive obiteljske sage.

Foto: Star TV, Nova TV, Privatni album