Da se najteže suočiti sa sobom u trenutku kada patimo zbog nekoga tko nas ne voli, najbolje zna mladi Križevčanin Antonio Benčak, koji je pao u očaj kada mu je Splićanka ponovila da ne gaji iste osjećaje prema njemu.

Voljeti nekoga, a zauzvrat dobiti samo odbijanje nikada nije ugodno, a to najbolje zna Antonio Benčak, koji je odlučio upitati Luciju zašto je zaljubljen u nju. „Što ja znam zašto si se zaljubio u mene. Zato što si retardiran. Mislim što da ti kažem.“, odgovorila mu je 23-godišnja Splićanka kroz smijeh. „Pa mislim da jesam.“, priznao je Antonio, koji se ponovno pokušao približiti Luciji. „Čekaj, je l' to priznanje da si još uvijek zaljubljen u mene?“, upitala je Lucija, na što je zaljubljeni Križevčanin nastavio s pitanjima: „Zašto ti mene ne voliš?“. „Zašto ja tebe ne volim? Pa drag si ti meni. Znaš ti to, ali ne onako kako sam ja tebi draga.“, ponovila mu je Lucija, na što je Križevčanin odlučio tužno sjediti u dnevnom boravku.

Antonio je svojoj simpatiji Luciji već nekoliko puta izjavio ljubav, a iako ga je svaki put dosad odbila, čini se kako on ne odustaje.