Obitelj tragično preminulog 'kralja narodne glazbe' Šabana Šaulića odlučila je tužiti turskog državljanina koji je te kobne noći skrivio nesreću koja je zavila Balkan u crno. Šabanova supruga Gordana navodno se raspitala koliku novčanu odštetu može dobiti od 35-godišnjeg Alsina Levanta, koji je u ukradenom autu, pijan i bez vozačke legendarnog pjevača odvezao u smrt, javlja Stars.

Njihova namjera je da Turčin dobije što veću kaznu, a namjeravaju tražiti odštetu i za pretrpljenu duševnu bol. Mogli bi dobiti i više od 300 tisuća eura, koliko bi pjevač zaradio od najmanje 20 ugovorenih nastupa u 2019. godini.

'Iako će njemačka policija i tužilaštvo procesuirati Levanta po službenoj dužnosti, oni ne žele sjediti skrštenih ruku. Trenutno se raspituju kakvu kaznu može dobit Alsin, točnije koliko godina će provesti u zatvoru. To prvenstveno žele napraviti kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku obitelj zavio u crno', otkrio je izvor blizak obitelji preminulog glazbenika. 



Iako joj taj novac neće nadoknaditi gubitak muža, Gordana ga namjerava uložiti u to da od njihove obiteljske kuće u Šapcu naprave Šabanov muzej, kako bi očuvali lijepu uspomenu na pjevača.  


Podsjetimo, kako je utvrdila obdukcija, Šaban je u Njemačkoj preminuo od posljedica sudara rano ujutro 17. veljače, u okolici Bielefelda, kao i njegov glazbenik Mirsad Kerić. Kum Slobodan Stojadinović, koji je bio s njima u automobilu, i dalje se oporavlja od teških ozljeda. 

Prema policijskom izvještaju dva vozila sletjela su s puta i udarila u rub kolnika. Nedugo nakon teške nesreće popularni pjevač završio je u bolnici, gdje je i preminuo od srčanog udara. Bio je 43 godine u braku sa suprugom Gordanom, a iza sebe ostavio je i troje djece, kćeri Ildu i Sanelu te sina Mihajla.