Službenim dolaskom kalendarskog ljeta, mnogi domaći poznati, ali i nepoznati maštare o godišnjem odmoru i ljetnim radostima koje uz njega idu. Tim smo povodom kontaktirali hrvatske celebrityje i upitali kako obično provode ljetne dane, opuštaju li se i na koji način. Mlada hrvatska glumica Katarina Strahinić, koju javnost pamti po ulogama u serijama 'Ko te šiša' i 'Nemoj nikome reći', a u posljednje vrijeme iz showa 'Zvijezde pjevaju', otkriva kako njena ljetna rutina uvelike ovisi o tome je li na moru 'kod sebe' ili na nekom novom mjestu.

U prvom slučaju, kako kaže, 'ima već ustaljenu rutinu, koja se sastoji od ranojutarnjeg buđenja, prvog kupanja (obavezno u vrijeme kada još nikoga nema na plaži), potom odlazak na tržnicu i priprema ručka'. Nakon poslijepodnevnog odmora ponovno odlazi na plažu, a u svom danu ne preskače ni fizičku aktivnost, tako da ova 26-godišnjakinja pričeka da vrućina zamre, pa često vozi bicikl ili trči na drugu stranu otoka. 

Kada se, pak, nađe na još neistraženim mjestima, dopusti si malo dulje spavanje kako bi potom mogla bezbrižno po cijele dane istraživati. To uključuje i nove gastronomske izlete, a nema slađeg osjećaja nego nakon ispunjenog dana samo pasti u krevet od umora, tvrdi ova perspektivna mlada umjetnica, i uz to dodaje kako je bitno i od takve vrste odmora se odmoriti, pa si ona često 'uzme' nekoliko dana relaksacije prije povratka uobičajenim obvezama. 

Hrvatski pjevač Bojan Jambrošić sličnog je razmišljanja. Ovaj simpatični Čakovčanin ispričao je kako se najviše od svega pri jutarnjoj kavi voli opustiti gledajući u prirodne ljepote naše obale ne razmišljajući ni o čemu, a baš poput Katarine, na godišnjem odmoru rano rani ne bi li izbjegao gužve.

'Kupanje, plivanje i ronjenje moja su druga ljubav, tako da pokušavam što više vremena provesti u moru, a ako mi se još pruži i prilika za neki izlet, obilazak otoka ili jedrenje, definitivno ću i to iskoristiti', objašnjava pjevač što ga pokreće na godišnjem odmoru. Priznaje kako obožava istraživati i lokalnu gastronomiju, što ne vrijedi i za noćni život. 'Nisam nešto za večernje izlaske, prije ću provesti večer u mirnoj šetnji uz more u tišini, nego što ćete me vidjeti u kakvom klubu', priznaje 33-godišnji Bojan, te dodaje kako se na godišnjem uvijek pokuša što više odmoriti, kako bi mogao što lakše nastaviti dalje punom parom. 

Marko Mrkić, definitivno jedan od najzabavnijih ovosezonskih kandidata showa 'Ples sa zvijezdama', također nam je otkrio svoje planove za ljeto. On, pak, tvrdi kako nema neku 'ljetnu šablonu', već svako ljeto donosi svoje avanture i svoje gradove.

'Ovo ću ljeto s Anteom obići balkanske metropole poput Beograda, Skopja, Bukurešta i Sofije, gdje će se jedno sigurno provlačiti kroz svaki grad - buđenje u podne i odlazak na spavanje oko 5 ujutro. Ipak sam noćna ptica i uvijek za izlaske'. Dan ovom simpatičnom 27-godišnjaku, kako objašnjava, uglavnom služi za pisanje bloga u dubokoj i debeloj hladovini. Priznaje i kako sedmi mjesec uvijek iskoristi do kraja, jer u osmom je već natrag u Zagrebu, poučavajući plesu u svojoj školi Lijeva&Desna.