Posljednjih nekoliko godina, pjevačica i glumica Selena Gomez ima problema s psihičkim zdravljem zbog čega se povukla iz javnosti te se sve rijeđe javlja fanovima putem društvenim mreža. Ipak, sada je napokon prekinula medijsku šutnju i dala svoj prvi veliki intervju ove godine za podcast emisiju 'Dream It Real' brenda Couch s kojim surađuje već godinama, a u kojem je otvoreno progovorila o psihičkom zdravlju i odnosu prema društvenih mrežama.

Kako je sama priznala, teško je prihvatila činjenicu da joj je potrebna pomoć, a tek poslije brojnih nagovora svojih prijatelja i članova obitelji, obratila se liječniku, nakon čega je provela nekoliko mjeseci u jednoj psihijatrijskoj ustanovi.

'Vjerujem u terapiju. Voljela bih da sam neke stvari učinila drugačije, ali sam na kraju ipak pristala na terapiju. Terapija je jako zahtjevna ali je vrlo korisna. Bilo je jako teško odlučiti se na to. Prvi put kad sam pokušala, nisam uspjela i bila sam razočarana. Ljudima je teško priznati sebi da su bolesni', ispričala je.

Nedugo nakon što se povukla iz javnosti, Selena, čij je Instagram profil nekada pratio rekordan broj fanova, ubrzo su 'prestigli' pjevačica Ariana Grande i nogometaš Cristiano Ronaldo. No Selena zbog toga ne žali, već je priznala da su joj društvene mreže dodatno otežale psihičko stanje, jer je na njima svakodnevno viđala 'savršene' osobe, što je bilo teško podnijeti.

'Nije nimalo zdravo svakodnevno biti prisutan na društvenim mrežama. Primijetila sam to po sebi, postala sam prilično depresivna gledajući sve te savršene ljude. Mnogi ljudi su jako izloženi društvenim mrežama, a bilo bi dobro kada bi svako od nas vodio računa o tome što gleda i koliko to utječe na nas', zaključila je.