Po mnogima jedna od najboljih tenisačica svih vremena, Serena Williams prije nekoliko dana osvanula je na naslovnici američkog 'Harper’s Bazzara', i to u više nego provokativnom izdanju. Zlatna, uska i kratka haljina koja malo pokriva, pokazala je koliko Serena naporno trenira i drži svoje tijelo u formi. U spomenutom intervjuu legendarna 37-godišnja Amerikanka prvi put je progovorila o najintimnijim dijelovima svog privatnog, ali i profesionalnog života. Uz sve, prisjetila se i prošlogodišnjeg kontroverznog događaja zbog kojeg je u medijima nekoliko puta podigla prašinu. 

Kad ju netko pita što ju motivira i zašto i dalje igra tenis, onda odgovara krako: 'Volim sport'. Serena ističe da je vrlo bitno voljeti ono što radiš. 'Kada držim govore uvijek ističem kako je važno da se radi posao koji se voli. Ako ne voliš to što radiš, nađi novi. Slijedi svoju strast. Naravno ima dana i kad je voljeti tenis teško. Jedan do tih dana bio je u rujnu 2018. godine. Spremala sam se da na US Openu osvojim svoj 24. Grand Slam protiv Naomi Osaka', započela je priču spomenutom magazinu, prisjetivši se najstresnijeg trenutka njezine karijere. 'Početak je drugog seta kada sudac misli da je vidio kako mi trener signalizira s tribina. Upozorava me, prilazim mu i kažem da nisam gledala u pravcu svog trenera, da ja ne varam da bih pobijedila, i da bih u takvim sutuacijama radije izgubila', nastavila im je prepričavati događaj zbog kojeg se često pojavljivala u medijima.

Nakon svih optužbi koje su joj toga dana bile upućene, Serena je izgubila i priznala: 'Bila sam sretna zbog nje, ali sam se osjećala poraženom i nepoštovanom od sporta koji volim, kojem sam posvetila život'. Priznala im je da je nakon meča odlučila potražiti pomoć kod psihoterapeuta, jer se iz dana u dan osjećala sve lošije. Nakon toga, odlučila je napisati pismo Naomi, kojim se prvenstveno htjela ispričati. 

'Zdravo Naomi, Serena Williams je. Kao što sam i na terenu rekla, toliko sam ponosna na tebe, i jako mi je žao. Vjerovala sam da činim pravu stvar time što se zauzimam za sebe, ali nisam ni pomislila da će tu situaciju mediji prikazati kao sukob između nas dvije. Voljela bih da mogu još jednom proživjeti taj trenutak. Bila sam, jesam i uvijek ću biti sretna zbog tvojih uspjeha. Nikada ne bih svjetlo slave druge kolegice preuzela sebi, nikada. Nestrpljiva sam vidjeti tvoju sjajnu budućnost i vjeruj mi da ću svaki tvoj meč gledati iz pozicije tvog velikog fana. Želim ti jedino uspjeh, i danas i ubuduće', pisalo je u emotivnom pismu, na koji je u dobila odgovor koji je bio napisan u istom tonu, pun podrške i razumijevanja, zbog čega je teniska legenda zaplakala od sreće.