Kolumbijska pjevačica prije tri dana proslavila je 42. rođendan, dok je njen partner, španjolski nogometaš Gerard Pique isti dan proslavio svoj 32. rođendan. Ono što ovaj par najviše uveseljava, i što im je najveći razlog za slavlje, su njihova dva sina, šestogodišnji Milan i četverogodišnji Sasha. 

Prilikom jednog od svojih brojnih intervjua, pjevačica je izjavila kako dečki ne preferiraju njenu glazbu, ali zato obožavaju Franka Sinatru, Billie Holiday, Green Day i Pearl Jam, te kako vjeruje da će mlađi sin Sasha krenuti njenim stopama jer već u ovoj ranoj dobi odlično svira bubnjeve. No, napominje kako joj to nije bitno. 'Najbitnije je da moji sinovi osjećaju da su voljeni, jer ljubav je jedino što im je potrebno u životu', istaknula je. 

Pjevačica često govori o izazovima i radostima majčinstva te priznaje kako ju je ono u potpunosti promijenilo. 'Djeca su pomakla centar mog Svemira. Trenutno se sve okreće oko njih. To je jedna sasvim nova dimenzija ljubavi, a majčinstvo mi je pomoglo da budem discipliniranija. Imam drugačije prioritete od onih koje sam imala prije nego li sam postala majka', rekla je pjevačica te dodala kako je prije majčinstva bila 'sama svoj šef', a trenutno su dečki ti koji određuju u kojem smjeru ide njen život. 'Više ne sjedim u studiju do tri ujutro. Sada imam obitelj kojoj sam potrebna', priznala je. 

Otkrila je i kako je kad je saznala da očekuje prvo dijete, pokušavala prikupiti čim više informacija o odgoju, ali je na kraju shvatila da to nema puno smisla jer je svako dijete drugačije.  'Ne postoji knjiga ili osoba koja vas može naučiti kakav roditelj trebate biti. Znam da sam kao roditelj pogriješila u mnogo čemu, vjerojatno ću griješiti i u budućnosti, ali se uvijek trudim biti najbolja moguća majka. Nitko i ništa vas ne može naučiti kako se voli dijete, niti vas može pripremiti na buru emocija svaki put kad pogledate svoje dijete.', iskreno je ispričala Shakira te napomenula kako se djecu nikada ne može previše voljeti. 

Jednom prilikom je izjavila kako je majčinstvo jedno od najtežih stvari u životu. 'Imala sam koncerte širom svijeta, pred najzahtjevnijom publikom, susrela se sa svjetskim vođama, ali me ništa nije učinilo tako zabrinutom i samosvjesnom kao majčinstvo', priznala je te dodala kako joj u tome najviše pomaže njen partner kojeg smatra vrlo praktičnim kad je u pitanju rješavanje roditeljskih problema i koji joj je najveća potpora i oslonac. Ali je istaknula i kako ponekad zna biti popustljiv pa je na kraju ipak ona ta koja disciplinira djecu. 'Smatram da je Gerard pravi primjer suvremenog čovjeka, na kojeg se naši dječaci itekako mogu ugledati', rekla je.