Shakira je početkom ove godine bila na meti medija zbog problema s plaćanjem poreza, a za dlaku je izbjegla zatvorsku kaznu. Ipak, ovaj slučaj ponovno je isplivao na površinu. Kako piše Guardian, Kolumbijka je prijavila adresu Bahamima kao onu na kojoj živi, dok je zapravo njezino prebivalište bilo u Barceloni, zbog čega ju španjolski tužitelji optužuju za neplaćanje poreza u iznosu od vrtoglavih 14,5 milijuna eura, što je oko 107 milijuna kuna.

Istina je da je Shakira preselila na Bahame još prije tri godine, i to u dom supruga Gerarda Piquea, ali to joj nije puno pomoglo s obzirom na to da je u španjolskoj Barceloni stanovala dvije godine - od 2012. do 2014. Zbog toga, supruga slavnog nogometaša i majka dvoje djece trebala bi platiti porez za godine boravka u Kataloniji. Shakirini odvjetnici, kao i ni medijski predstavnici, nemaju komentara ovu temu, a svi nestrpljivo iščekuju da sud odredi postoje li elementi za suđenje kolumbijskoj glazbenici.

Podsjećamo, počekom godine pisalo se kako se njezino ime veže uz aferu 'Rajski papiri'. Porezna služba tvrdila da je SHakira prebacila više od 250 milijuna dolara na račun na Malti kako bi izbjegla plaćanje poreza, a slično su napravili i kraljica Elizabeta II., vozač Formule 1 Lewis Hamilton i Madonna. Kako pjevačica još nije u javnosti komentirala najnovije probleme sa zakonom, rasplet ove situacije tek se očekuje.