Srebrni hrvatski reprezentativac i branič Atletico Madrida, 27-godišnji Šime Vrsaljko napokon može biti sretan. Naime, otvoreno je priznao svojim obožavateljima da je jako blizu ostvarenju svog cilja - povratku na nogometni teren. Za njega je nogomet, kako i sam kaže, ljubav koja traje od njegove sedme godine, zbog čega mu je ozljeda koljena jako teško pala. 

'Dan za danom prolazi i sve sam bliže ostvarenju svog cilja, a to je povratak na teren. Sretan sam i nasmijan. Iza mene su DVIJE godine igranja pod bolovima i injekcijama. U nekom trenutku je možda bilo lakše predati se i ići lakšim putem. Ne žalim za ničim, dapače, ponosan sam na sebe jer sam izabrao težak put kao uvijek do sada i taj isti donio mi je mnogo sreće i veselja, ali i boli koja me dodatno ojačala za ono što sada prolazim. Želim se zahvaliti svima na porukama podrške i ohrabrenja. Koncentriran sam na težak rad i svoju obitelj! Vratit ću se na teren i biti spreman za ono sto me čini sretnim od moje sedme godine', napisao je na društvenim mrežama jedan od najzabavnijih domaćih nogometaša. Riječi podrške uputili su mu bivši suigrači i ostali hrvatski sportaši, poput Darija Srne, Danijela Subašića i Marina Čilića. Uz njih, velik broj obožavatelja jedva ga čekaju vidjeti na terenu uz ostatak reprezentacije.

Podsjetimo, u veljači ove godine hrvatski reprezentativac je nakon ozljede stražnjeg križnog ligamenta poslan na operaciju koljena u Belgiju. Nakon posudbe na kojoj je bio u Interu, poslan je na hitnu operaciju u Antwerpen, zbog čega se morao vratiti u španjolski Atletico Madrid. Uz dug oporavak, Šime se posvetio i svojoj obitelji, supruzi Matei s kojom je u braku od 2017. godine i jednogodišnjem sinčiću Brunu, koji je na svijet stigao netom prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.