Gérard Depardieu ponovno puni naslovnice svjetskih medija, i to negativnim vijestima. Uspješni 69-godišnjak suočio se s optužbom za silovanje koje se navodno dogodilo 7. i 13. kolovoza u njegovu pariškom domu. Prijavu je podnijela zasad neimenovana 22-godišnja glumica iz Francuske, a on optužbe odbacuje. 

- Razgovarao sam sa Gérardom i uvjeren sam da će njegova nevinost biti dokazana - izjavio je odvjetnik Hervé Temime. 

U njegovu obranu stala je i ruska nacionalna televizija, ali i sam predsjednik Vladimir Putin koji se zapitao nije li možda riječ o pokušaju ucjene glumca. Iako dosad nije bio optuživan za silovanje, zabrinjavajuće je što je problematični Depardieu, koji je od 2007. u vezi sa 30 godina mlađom marketinškom stručnjakinjom Clémentine Igou, jednom prilikom izjavio da je prije sudjelovao u silovanjima žena. 

- To je u tim okolnostima bilo normalno, bilo je to dio mog djetinjstva - zgrozio je svojim izjavama za koje je poslije rekao da su pogrešno prevedene. 

Ne čudi stoga što je u istraživanju provedenom 2010. proglašen trećom najiritantnijom zvijezdom u Francuskoj, poslije tadašnje prve dame Carle Bruni i kolege Alaina Delona. I sam je priznao da se u javnosti često ponaša kao prava budala. Dje-tinjstvo je proveo u siromaštvu, završio je samo osnovnu školu nakon čega je pobjegao od kuće. Neko vrijeme živio je s nekoliko ostarjelih prostitutki koje su opsluživale američke vojnike kojima je počeo krijumčariti alkohol i cigarete. Priznao je da se i sam bavio najstarijim zanatom. U ranim tinejdžerskim godinama popisu ‘poslova’ pridodao je i sitni kriminal. Iskapao je mrtva tijela kako bi uzeo zlatninu i krao automobile zbog čega je sa 16 godina završio iza rešetaka. Uvijek je bio sklon kontroverzama. Priznao je da ima problema s alkoholom, dnevno je pio šest boca vina, a 2014. zabranjeno mu je da nastavi let nakon što se pomokrio nasred aviona, pred putnicima. Ispričao je da je hitno morao na WC u trenutku dok se avion CityJet iz Pariza spremao poletjeti za Dublin. Stjuardesa je blokirala vrata zahoda i poslala ga na mjesto, a on je od prijatelja uzeo praznu bocu vode i pomokrio se u nju. 

- Bilo je divno. Nisam čudovište. Samo sam se želio pomokriti - objasnio je poslije. No sadržaj boce izlio se po avionu. Let je zbog čišćenja bio odgođen dva sata. Iako su mnogi zaključili da je za incident kriv alkohol, glumac je tvrdio da tada nije bio pijan nego je imao problema s prostatom. Sunarodnjake je razbjesnio i 2013. kad je, kako bi izbjegao plaćanje poreza, odlučio uzeti rusko državljanstvo. Uz to, Francusku je nazvao zemljom u kojoj žive stranci i imbecili koji prave vino i smrdljivi sir. O njegovoj naravi svjedoči i sin Guillaume koji je oca nazvao kukavicom. 

- U njegovu je životu sve prevara. On je jedina osoba koju poznajem da laže svom terapeutu - otkrio je Guillaume u autobiografiji. Ostaje nada da će se ipak na sudu otkriti prava istina.