Glumicu Leticiu Calderón javnost će zauvijek pamtiti po ulozi u kultnoj telenoveli 'Esmeralda' koja je devedesetih godina zaludjela Hrvate. Također, za vrijeme snimanja popularne serije, Leticia je imala 29 godina, a tada je bila na samom vrhuncu svoje glumačke karijere. Iako više nije tako popularna kao što je bila u to vrijeme, 49-godišnjakinja i dalje aktivno glumi u sapunicama. Ipak, da slava i bogatstvo mogu 'udariti u glavu' priznala je i sama Leticia koja je još 2014. otkrila da se u vrijeme snimanja 'Esmeralde' borila s ovisnošću o kokainu. 

'Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me je mogla koštati života', ispričala je glumica prilikom gostovanja u jednoj meksičkoj emisiji. Njezina borba trajala je duže vrijeme, a iz pakla droge izvukla se tek kada je njezina najbolja prijateljica izgubila život zbog prevelike doze, a umrla je baš na njezinim rukama. 

Kako joj poslovni život obilježavaju spletke i ljubavne zavrzlame, ni stvarni život nije se puno razlikovao. Tako je Leticia do sada bila u dva braka. Za vrijeme drugogog braka s odvjetnikom Juanom Colladom dobila je blizance Luciana i Carlosa, a par se razveo 2010. godine nakon osam godina braka. Maleni Luciano rođen je s Downovim sindromom, zbog čega je Leticia 2005. godine napravila dužu pauzu u karijeri i posvetila se brizi o sinovima. 

Iako je sinova bolest imala veliku utjecaj na njezin život, glumica se pomirila sa situacijom još od njegova rođenja te se nikada nije usudila upitati zašto se baš njoj i njezinom djetetu dogodila ovakva sudbina. 'Vide kako je fantastičan i polaskana sam što je moj sin', ponosno je istaknula glumica. Također, povodom Svjetskog dana osoba s Downowim sindromom, glumica je na društvenim mrežama objavila dirljivu poruku: 'Ovo je najbolji dan za mene, dan prave ljubavi, volim svog Luciana.'

Foto:  Profimedia