Jedna od najpoznatijih lica 'Victoria's Secreta', Adriana Lima, odlučila je stati na kraj golišavom poziranju i skidanju ispred objektiva fotoaparata. Brazilska anđelica proslavila se upravo manekenstvom, a godinama je jedno od zaštitnih lica najpoznatije modne marke za donje rublje. Iako je golišavost bila jedan od osnovnih uvjeta za njezin angažman u 'Victoria's Secretu', manekenka se razljutila zbog jedne poslovne ponude pa je svoj stav i emocije odlučila podijeliti javno putem Instagrama.

'Dobila sam ponudu da snimim seksi video koji bi bio postavljen i dijeljen na društvenim mrežama. Iako sam takve stvari radila mnogo puta, nešto se u meni promijenilo kada mi je prijateljica rekla da se osjeća loše po pitanju svog tijela. Zamislila sam se, svakoga dana, budim se i pitam, kako izgledam? Hoću li biti prihvaćena na poslu? I u tom trenutku sam shvatila da vjerojatno većina žena svakog jutra ustaje i pokušava se uklopiti u stereotipe koje nameću društvo, društvene mreže i svijet mode. Pomislila sam, život ne bi trebao tako izgledati. To nije ni fizički ni mentalno zdravo. Tako da, odlučila sam napraviti promjenu. Više neću skidati odjeću iz ispraznih razloga', napisala je ispod fotografije.

'Ako mi dozvolite, hoću vas podržati da znate da smo tu i da vam pomognem da se osjećate bolje. I ja imam probleme i nesigurnosti i više se ne bojim pokazati ih. Moj posao me stavlja pod ogroman pritisak da izgledam na određeni način i razmišljala sam kako mi žene moramo nositi ogroman teret. Dosta mi je nametanja, mi kao žene ne možemo nastaviti živjeti u svijetu takvih površnih vrijednosti. To nije fer prema nama, to nije zdravo, da nam društvo nameće kako da izgledamo ili se ponašamo. Hoću to promijeniti u ime svoje bake, svoje majke i svih žena prethodnih generacija koje su bile etiketirane, pod pritiskom ili pogrešno shvaćene. Napravit ću ovu promjenu tako što ću je najprije primijeniti na sebi. Ja sam uz vas i ostat ću tu, hajde da je*eno promijenimo svijet', poručila je odlučno i primila ogromnu podršku svojih obožavatelja. Autor: A.S. Foto: Getty, Profimedia, Instagram