Story radio
Početna Celebrity 2028 prikaza 21. travnja 2018.

Slavni kao primjer: odvajaju otpad, kompostiraju, čuvaju prirodu...

Robert Gašpert.

Na zagrebačkom Zrinjevcu održan je još jedan Story Green dan te proslavljen Dan planeta Zemlje, a taj događaj nisu propustila ni brojna poznata lica koja su nam otkrila što oni čine za očuvanje prirode

Od deset sati ujutro na Zrinjevcu je bilo uistinu živo. Slavio se Dan planeta Zemlje u sklopu Story Green dana o kojem sve detalje možete saznati ovdje!

Uživanje u sunčanom danu u metropoli, mi smo iskoristili i kako bismo porazgovarali s brojnim celebrtyjima koji su rado podržali ovaj naš projekt. U nastavku doznatje što su nam sve otkrili Olja Vori, Goran Grgić, Mia Dimšić, Ivan Đuričić, Ana Radišić, Katarina Baban, Maja Bajamić i Marko Kutlić.

Olja Vori: "Mi smo kao obitelj apsolutno ekološki osviješteni. Odvajamo otpad još od davnih dana, čuvamo prirodu, pazimo na okoliš i tako od malena odgajamo djecu."

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Olja Vori
Goran Grgić: "Mislim da sam među boljma kad je o ekološkoj osviještenosti riječ. To znači da sve doma maltretiram da odvajaju otpad, oko kuće mi je puno kanti za različite vrste otpada, imam čak i komposteriju. Mislim da je važno reciklirati, posebice ako funkcionira na nivou grada ... to je navika koja ti samo zahtjeva malo više prostora i ako odlučiš da ćeš to raditi, nema povratka nazad, zapravo bi mi bilo smiješno da to ne radim."

Ivan Đuričić: "Odvajanje otpada mi ne oduzima puno vremena, samo doma imam dvije ili tri kante za smeće više nego prije. U konačnici je dobar osjećaj kad znaš da si ne neki način doprinio tome. Razdvajanje otpada i recikliranje u mom kućanstvu traje već nekih desetak godina, jedino još nisam uspio riješiti pitanje organskog otpada, ne znam da li da kupim neki uređaj za kompostiranje i stavim ga na terasu ili što već trebam raditi. Krivo mi je da u gradu Zagrebu nema kanti za organski otpad, ali dobro, treba od nečega krenuti."

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Ivan Đuričić i Goran Grgić

Mia Dimšić: "Moj doprinos ekologiji je zapravo vrlo malen, doma razvrstavamo otpad i tu i tamo pokupim kad vidim da je nešto bačeno na cesti."

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Mia Dimšić Ana Radišić: "Imam ispred zgrade različite kante za različiti otpad tako da ga odvajam. Nastojim razmišljati o očuvanju okoliša, čuvati prirodu i nikada mi ne bi palo na pamet baciti nešto u prirodu ili negdje gdje smeću nije mjesto". 

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Ana Radišić

Katarina Baban: "Moram priznati da baš i nisam revna, ali od malih nogu imam kulturu da u životu nisam bacila nešto na pod, bila to žvakača guma ili papir i uvijek poludim kad vidim da to netko radi, pogotovo u prometu kad izbacuju čikove kroz prozor. Takve stvari me baš iznerviraju i nekad se znam uhvatiti kako idem iza ljudi i kupim papiriće koje su bacili. Mislim da ako mi nećemo čuvati planetu Zemlju nitko drugi neće i uvijek podržavam ovakve akcije". 
 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Ana-Marija Percaić i Katarina Baban
Maja Bajamić: "Jako sam ekološki osviještena, ne vozim auto i vozim se isključivo na biciklu, no ne recikliram samo zato što živim u premalom stanu i nemam mogućnosti za to. No zato ću uvijek pokupiti smeće ako vidim da je bačeno u prirodu, na cestu, nikad ne bacam ništa na pod... dogodi mi se da primjerice dođem na plažu i prvo sve počistim, valjda zato što sam djevica i sve mi mora biti cakum pakum."

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Maja Bajamić
Marko Kutlić: "Uvijek recikliram i nikad ne bih bacio ni papirić na cestu. Jako mi je stalo do očuvanja okoliša". 

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert. Jure Brkljača, Marko Kutlić, David Temelkov

A što vi činite za očuvanje okoliša? 

Komentari